Skaliczki László marad a Pick Szeged edzője, változások a keretben

Skaliczki László marad a bajnoki ezüstérmes Pick Szeged kézilabdacsapatának edzője, Buday Dániel és Velky Mihály érkezik a Tisza partjára, ugyanakkor öt játékos távozik.


A Pick Szeged kézilabdacsapata további kettő plusz egy éves szerződést írt alá Skaliczki László vezetőedzővel - áll a szegedi kézilabdaklub közleményében. A kétszeres magyar bajnokcsapat mesterének megállapodása az idény végén járt volna le. A Pick Szeged Kézilabda Zrt. vezetése elégedett volt az 1996-ban a Pick Szegeddel bajnokságot nyerő tréner munkájával, ezért nem volt kérdés, hogy meghosszabbítsa vele a szerződést.

Az idény végén lejár Katzirz Dávid szerződése, a játékos vélhetően a horvát Zagreb együttesében folytatja pályafutását. A Pick Szeged vezetése megegyezett Szörnyi Attila menedzserrel, így Buday Dániel, a klub saját nevelésű válogatott játékosa Szegedre igazol. Az idei szezonban a Ferencvárost erősítő 30 éves, hódmezővásárhelyi születésű játékos 2003 után tér vissza a szegedi együttesbe. Buday Dánielt a Pick Katzirz Dávid helyére igazolta, s kétéves szerződést kötött vele.

Katzirz Dávidon kívül távozik a szlovák szélső, Tomas Stranovsky, nem hosszabbított szerződést a klub a moldáv Maxim Butenkóval, a szintén szlovák átlövővel, Maros Balázzsal pedig közös megegyezéssel szerződést bontott. Bajorhelyi Ádám megállapodása is lejárt, a klub megtette a játékosnak az ajánlatát, azonban ezt a kézilabdás nem fogadta el, így ő is távozik a Pick Szegedtől.
A csapat megerősítése folytatódik, a június első napjaiban tartandó záróvacsoráig kialakul a Pick kerete. Továbbra is válogatott játékosok szerződtetése a cél.

A tervek szerint Szegeden is létesül Kézilabda Akadémia. A klub hároméves szerződést köt a Volán egykori balszélsőjével, Velky Mihállyal, aki az Akadémia irányítója lesz. Velky Mihály testnevelő tanár, kézilabda szakedző, a magyar junior válogatott másodedzőjeként Európa-bajnoki bronzérmes, magyar bajnok és magyarkupa-győztes. A szakember a Fotex KC felnőtt csapatának másodedzőjeként dolgozott, a balatonfüredi NB I-es felnőtt férfi kézilabdacsapatának (Balaton KC) vezetőedzőjeként, és a veszprémi ifjúsági csapattal is többször nyert magyar bajnokságot. 

Videók