Skaliczki kemény munkára fogja a Pick Szegedet

Nem lehet ráfogni a szegedi kézilabdázókra, hogy sok idejük lesz a lazsálásra. Skaliczki László kemény edzésmunkát tervez a felkészülés idejére.


A Délmagyar.hu hosszabb összeállítást közölt a szegedi csapatról. ebből szemeztünk. Szerda reggel nyolc órakor orvosi vizsgálaton, majd felmérő edzésen vettek részt a játékosok. Elég csak annyi helyzetjelentést adni, hogy a fiúk legtöbbje négykézlábra roskadt a rövid távú felmérés után. Skaliczki László és Porobic Haris edző rendesen megfuttatta a fiúkat. Edzés után Skaliczki mesterrel beszélgetett a Délmagyar.hu munkatársa.

– Most megnézzük, hogy milyen állapotban vannak a fiúk, felmérjük őket, majd a felkészülés végén összehasonlítjuk az eredményeket, készítünk egy kontrollt. A feltérképezés időszakát éljük. Az állóképességükre vagyunk most kíváncsiak. Jövő héten elkezdjük az eltervezett munkát. Az idő szorít, senki sem tétlenkedik, minden rivális dolgozik már. Volt már orvosi vizsgálat is, vérvételen voltak a fiúk, majd még terhelési vizsgálat is következik számukra, így ezek az eredmények kijelölik az utat, hogy merre kell mennünk tovább. Nyilván akinek valamiben többet kell dolgoznia, az többet melózik majd, ezt az utat követjük.


Július 30-án edzőtáborba utazik a Pick. Szerbiában, Kopaonikban, magaslaton tréningezik a társaság. Tíz napot töltenek együtt.

A tavalyi tapasztalat alapján döntöttünk úgy, hogy edzőtáborba megyünk. Melegben nagyon nehéz gyakorolni, koncentrálni, hiszen ebben az időszakban már taktikai munka folyik a konditréningek mellett. Szerbiában a csapat a 10 napot hasznosan tudja eltölteni, remélem, hogy akkorra komplettek leszünk. Ott már fókuszálni kell a teljesítőképességre is.

Eddig három új fiú érkezett meg, Buday Dániel, Czina József és Antonio Pribanic. Ancsin Gábor a juniorválogatottal készül, míg Rajko Prodanovics felesége szül.

- Most még ismerkedünk, igaz, mindenki odateszi magát az első pillanattól kezdve. Ami lényeges, hogy minden játékos legyen tisztában vele: amiben én erős vagyok, azt próbáljam a csapat hasznára fordítani, a lehetőséget, amit kapok, azt próbáljam a csapatért kihozni magamból. Az új fiúkról azt tudom mondani, hogy tisztességesen dolgoznak, remek játékosok.

Augusztus 16-án Dobojban szerepel a csapat. A BL-győztes Barcelona, a KEK-győztes Gummersbach, a BL-résztvevő Chambery, a Metalurg Szkopje, a Boszna Szarajevo és az AEK Athén vesz részt a viadalon. Erre mondják: nem semmi ellenfelek.

– A doboji torna lesz a csúcsa a felkészülésünknek. Ez lesz a tükör. Nemzetközi mércével tudjuk majd megnézni, hol tartunk. Éppen ezért örültem ennek a viadalnak. Saját technikai szintünkön olyan iramot kell diktálnunk, amit ellenfeleink majd nem bírnak. Topcsapatokkal mérkőzünk, állandó nyomás alatt leszünk. Fel kell venni a kesztyűt! Sokszor az embernek nehezére esik valami, viszont itt van egy szlogen: „Amit más is elért, azt én is elérhetem!" Ezt fontos lesz megjegyezni, egy sportolót ennek kell motiválnia, hajtania.

Forrás: Délmagyar.hu

Videók