Lékainak van egy rossz és egy jó híre

Nem kell megműteni a magyar irányítót.


A Telekom Veszprém irányítója Lékai Máté  a lengyel Kielce ellen komoly sérülést szenvedett. A diagnózis után kiderült, hogy a 31 éves játékost nem kell megműteni, azonban az őszi szezon hátralévő részét ki kell hagynia. Ez azt jelenti, hogy legkorábban januárban térhet vissza a pályára, ám a 2020-as januári kézilabda Európa-bajnokságon való szereplése így is kérdésessé vált.

Az osztrák norvég svéd közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság 2020 január 10-én kezdődik, ahol a magyar válogatott Dániával, Oroszországgal, valamint Izland együttesével került egy csoportba.


Lékai Mátéra hosszú ideig nem számíthat a Telekom Veszprém együttese
Fotó: Veszprém Handball Team
 

"A dolgok mai állása szerint az a jó hírem, hogy a válogatott és a klubom orvosa szerint is megúszhatom a műtétet, ami játékospályafutásom tizedik operációja lett volna. Csúnyán megdagadt a térdem, annyira kell kímélnem és pihentetnem, amennyire csak tudom, várakozni a vérömleny felszívódására, és csak azután következhet a rehabilitáció és a fokozatos erősítés hosszú folyamata. A rossz hír az, hogy az év hátralévő részében lemaradok a csapatom minden mérkőzéséről, kezdve a szombati Meskov Breszt elleni BL összecsapástól, egészen a december 14-i SEHA Liga mérkőzésig, amikor a Zágráb az „Építők” ellenfele.” – nyilatkozta Lékai Máté az SzPress Hírszolgálatnak." 

A Telekom Veszprém legközelebb szombaton a Meshkov Breszt ellen, idegenben lép pályára.
 

Forrás: Facebook.com/SzPress Hírszolgálat

Videók