Komoly erőfelmérő előtt férfi kézilabda válogatottunk

Gulyás István együttese Csehország ellen lép pályára Győrben.


A magyar férfi kézilabda válogatott, szombat délután Győrben lép pályára, Csehország ellen, amely szintén Európa-bajnoki résztvevő.

A találkozó nemcsak kitűnő felkészülést szolgál, hanem más szempontból is érdekes lehet.

Legutóbb csaknem két éve 2018 januárjában, az Európa-bajnokságon találkoztunk velük akkor nagyon súlyos, 33-27-es vereséget szenvedtünk, így a csoportból sem jutottunk tovább. Azon a találkozón a Wisla Plock átlövője, Ondrei Zdrahala élete formájában játszott, és 14 gólt lőtt a magyar csapatnak. Az volt az eddigi utolsó találkozó ellenük. 

A cseh válogatott másik kulcsembere Zdrahala mellett, a Szeged jobbátlövője Stanislav Kasparek lehet, aki ugyan a csongrádiaknál, alig játszik, de ha egyszer belelendül, akkor komoly gondunk lehet vele. 

Gulyás István szövetségi kapitánynak fejtörést okozhat, Lékai Máté valamint Bodó Richárd hiánya, illetve a már hosszú ideje sérült Juhász Ádám hiánya is komoly probléma lehet irányító poszton. 

Ezen játékosok pótlását képes lehet megoldani a Gyöngyös irányítója Ubornyák Dávid, valamint a Tatabánya átlövője Győri Mátyás. Balszélen egyedül Bóka Bendegúz szerepel a keretben, a Balatonfüred szélsője azonban biztosan értékesítette a helyzeteit. 

Összességében azt mondhatjuk, hogy egy kemény ellenfél elé nézhetünk, de nem tűnik verhetetlennek. 

A magyar válogatott számára, január 11-én kezdődik az Európa-bajnokság a svédországi Malmőben, Oroszország ellen, majd következik az olimpiai és világbajnok Dánia, végül Izland ellen zárja a csoportkört, míg a csehek a macedónok, 

Borítókép: Facebook.com/ Magyarország válogatottjai

Videók