Kézilabda: nincs még vége, elképesztő csatában nyert a Pick Szeged

Hihetetlen szoros mérkőzésen nyert 24-23 a Pick Szeged az MKB Veszprém KC ellen a kézilabda NB I döntőjének második összecsapásán.


Az egy héttel ezelőtti nyitó felvonást magabiztosan nyerte a címvédő, ezúttal viszont sokkal nagyobb csata alakult ki a pályán. Az első félidő nagy részében a hazaiak vezettek 1-2 góllal, és így volt ez a folytatásban is. A végjáték döntött, és a Tisza-partiak hősies küzdelemben egyenlítettek. A párharc mindent eldöntő harmadik meccsét jövő szombaton rendezik Veszprémben.

Kemény védekezéssel nyitott mindkét csapat, nehéz volt lövőhelyzetet kialakítani. Az első hét percben csupán két-két találat esett. A kapusok is jól kezdtek: Tatai és Alilovic is tehetett a gyenge góltermésről.
A határozott védelmek olykor a sportszerűtlenségtől sem riadtak vissza, és a bírópáros sorra kezdte kiállítani a durváskodókat.

A 13. percben 4-4-nél kettős emberelőnybe kerültek a Tisza-partiak, és ebben a szakaszban kétszer is eredményesek voltak. Ezt a különbséget Buday révén sokáig őrizte a hazai gárda, majd a 20. percben Czina kiállítása alatt egyenlített a címvédő (7-7).

A vendégek Perez beállításával felpörögtek, ennek nyomán – a bajt megelőzendő - Skaliczki László vezetőedző időt kért. Ezt követően is bírta erővel a Szeged, és még azt is elérte, hogy a túloldalon Fazekas álljon be a kapuba. Ugyanakkor a szünetre csak minimális különbség alakult ki.

A fordulást követően újabb kettős emberhátrányban sem szakadt le a Veszprém, az elnyűhetetlen Perez nagyon élt ebben a ciklusban. Csakhogy egy rossz belépés után őt is kiküldték, a vendéglátó pedig 17-15-re meglépett. A szegediek lendülete nem tört meg, és minden addiginál nagyobb lett a különbség (44. perc: 19-16).

Czina megkapta a harmadik kétpercesét is, így a védelem egyik oszlopa nem jöhetett már vissza. A vendégeknek négy perc kellett, hogy ismét beérjék legfőbb hazai riválisukat.

A záró tíz perc 20-20-ról indult, és a már nyolc találatnál járó Perez külön őrzőt kapott. Vadkertit döntetlen állásnál kiállították, de nem élt a lehetőséggel az MKB. Tatai Császár ziccerét is megfogta, a túloldalon Sulc pedig gyorsan kettőt dobott (57. perc: 24-22).

Majd felrobbant a csarnok a veszprémi időkérés alatt. Vujin szépített, ám Laluskát kiállították. A záró perc előtt az emberelőnyben lévő Szeged időt kért, de Sulc rontott. A vendégeknek egy támadásuk maradt az egyenlítésre, és még a kapus helyett is mezőnyjátékost hoztak be. A védőfal azonban blokkolt, így összesítésben egyenlített a Szeged.

Ebben az idényben a Tisza-partiak másodszor győzték le hazai pályán a riválist, október 29-én pontosan ilyen végeredmény született. Az jövő szombaton, a Veszprém Arénában dől el, hogy a Veszprém huszadszor vagy a Szeged harmadszor lesz-e aranyérmes.

Kézilabda NB I, döntő, második mérkőzés:

Pick Szeged - MKB Veszprém 24-23 (11-10)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3500 néző. Vezeti: Bonifert, Oláh.
Pick Szeged: Tatai - Prodanovics 6, Ancsin 2, Buday 4, Zubai 2, Sulc 5, Vadkerti 1. Csere: Mikler (kapus), Czina, Lékai 3, Bajorhegyi, Pribanic 1. Vezetőedző: Skaliczki László.
MKB Veszprém: Alilovic - Gulyás, Sulic 1, Laluska 1, Schuch, Terzic 1, Iváncsik G. Csere: Fazekas (kapus), Vujin 6, Császár 2, Pérez 8, Korazija 1, Vilovszki 2, Urban 1. Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Az egyik csapat második sikeréig tartó párharc állása 1-1.


Videók