Kézilabda: könnyedén nyert a Veszprém a SEHA Liga címvédője ellen

Az MKB-MVM Veszprém 31-23-ra legyőzte a vendég, címvédő macedón Vardar Szkopjét a férfi kézilabda SEHA-liga szombati rangadóján, és ezzel négy forduló után százszázalékos mutatóval vezeti a tabellát.


A két csapat egyértelműen kiemelkedik a magyar, macedón, fehérorosz, horvát, szlovák, szerb és bosnyák együtteseket felvonultató SEHA-ligából.

Eddig mindhárom összecsapásukat megnyerték, és egyértelmű céljuk, hogy az alapszakasz után a négyes döntőbe kerüljenek.

A szeptember 27-én rajtoló Bajnokok Ligájában azonos csoportban szerepelnek, az egymás elleni két találkozójukat abban a sorozatban november tudják le.

A Vardar az előző idényben éppen hogy lemaradt a BL Final Fourról: a negyeddöntőben idegenben lőtt kevesebb góllal maradt alul a későbbi bajnok német Flensburg-Handewitt-tel szemben, ráadásul azóta sikerült leigazolniuk többek között a volt veszprémi, spanyol állampolgárságú Sterbik Árpádot, a világ egyik legjobb kapusát.

A Veszprém negyedik lett a legrangosabb európai kupában, és a magyar bajnok szintén erősített a nyáron.

Az első gólra öt percet kellett várni, míg a vendégek csak a 8. percben, 3-0 után találtak be először, előtte pedig már időt kellett kérniük.

A Veszprém védelme szinte hermetikusan zárt, lövőhelyzetet is alig engedélyezett, és ha meg kellett, akkor Mikler védett.

A cserék valamelyest felhozták a Szkopjét, majd a hazaiak is változtattak a kezdeti összeállításon.

Állandósult a 3-4 gólos veszprémi előny, majd amikor 11-9-re felzárkózott a Vardar, Nagy László visszatért a pályára, és gyorsan visszaállt a megnyugtató különbség.

A második játékrész elején felváltva estek a gólok, és nem volt olyan nagy az iram, mint korábban.

Aggodalomra adott okot, hogy a 40. percben Nagyot lerántották, ezután a karját fájlalva a cserepadra ült le.

A világklasszis átlövő azonban visszatért a pályára, és tovább erősítette a védelmet.

A Vardar bármit próbált, nem tudott felzárkózni, mert a fontos pillanatokban - különösen az utolsó tíz percben - mindig jól összpontosítottak a hazaiak. Ilic is szórta a gólokat - a 42. és 57. perc között a hazai oldalról csak ő volt eredményes, szám szerint kilencszer! -, és végül tizenkét gólig jutott.

KÉZILABDA
SEHA Liga:
MKB-MVM Veszprém - Vardar Szkopje 31-23 (17-12)

Videók