Íme minden idők legjobb veszprémi All Star-csapata

Éles szerint posztjuk legjobbjaikat választották ki.


Saját posztjukon a világ legjobbjai kerültek a veszprémi férfi kézilabdacsapat történetének álomegyüttesébe a szurkolók által a legjobb irányítónak megválasztott Éles József szerint.

A veszprémi együttes egy hete közzétett felmérésben a szurkolók naponta szavazhattak arra, ki volt az adott poszt legjobbja a klub történetének 43 esztendeje alatt. A voksok alapján Éles mellett Sterbik Árpád, Iváncsik Gergő, Pérez Carlos, Nagy László, a horvát Mirza Dzomba és a svéd Andreas Nilsson került az All Star-csapatba.

"Nagyon sok jó játékos fordult meg Veszprémben, emiatt külön elismerés számomra, hogy engem választottak a szurkolók" - fogalmazott az M1 aktuális csatornának az 51 esztendős Éles, aki 1991-től 2003-ig erősítette a csapatot. Mint mondta, keresztszüleitől telefonon értesült az eredményről, amelyre nagyon büszke.

Kiemelte, az álomcsapatba beválasztottakon túl is "fantasztikus névsort" lehetne összeállítani egykori veszprémi kézilabdázókból, így akár három-négy együttesre való játékost is összegyűjthető, akik pályázhatnának ezekre a helyekre.

"Ezek az emberek, akik ide kerültek, a saját posztjukon - tényleg lehet azt mondani, hogy - a világ legjobbjai voltak" - hangsúlyozta Éles József.

Arra a kérdésre, miszerint pályára is lépne-e egy gálamérkőzésen az álomcsapat színeiben, azt felelte: "simán".

Éles úgy érzi, kétszer tíz vagy tizenöt percig még képes elegendő mozgásra, feltéve, ha nem a jelenlegi Telekom Veszprém ellen kell kiállni. Hozzátette, az évek múltával természetesen mindenkinek "sorvadnak az izmai", de megítélése szerint telt házas mérkőzést hozna egy ilyen összecsapás. A magyar szövetség (MKSZ) csütörtökön úgy határozott: befejezetté nyilvánítja a hazai bajnoki és kupasorozatokat, a helyezéseket nem osztják ki és nem lesznek kiesők, illetve feljutók.

Ezzel kapcsolatban Éles úgy fogalmazott, egyértelmű, hogy a világjárvány idején "nem az a legfontosabb, hogy kik a feljutók", ugyanakkor a Veszprémi KKFT Felsőörsnél az NB/I B Nyugati csoportjának éllovasaként nagyon készültek rá, hogy a következő szezonban élvonalbeli lesz a nyolc-kilenc saját nevelésű játékost felvonultató csapat. Éppen ezért reményét fejezte ki, hogy a határozat kapcsán lesz még változtatás és az elnökség "jobban átgondolja" döntését. Mint mondta, csodálatos élmény lenne együttese fiataljainak a világ legjobbjai ellen pályára lépni a két veszprémi klub találkozóján. "Sajnálnám, ha a szövetség ezt elvenné tőlünk" - mondta Éles.

Minden idők veszprémi All Star-csapata:
kapus: Sterbik Árpád
balszélső: Iváncsik Gergő
balátlövő: Pérez Carlos
irányító: Éles József
jobbbátlövő: Nagy László
jobbszélső: Mirza Dzomba
beálló: Andreas Nilsson

Borítókép: VeszprémHandball/Facebook

Videók