Férfi kézilabda: magyar és szlovén válogatottal erősít az MKB-MVM Veszprém

Az MKB-MVM Veszprém ma délután sajtótájkoztatón jelentette be, hogy három éves szerződést kötött Lékai Mátéval és Gasper Marguccal.


Lékai Máté 1988. június 16-án született Budapesten, 190 cm magas, irányító.

A PLER csapatában mutatkozott be a magyar élvonalban, 2004 és 2010 között volt a budapesti gárda tagja. Tehetségére felfigyelt a Pick Szeged, amely leigazolta 2010-ban. A Picknél két évet töltött el, két bajnoki és két MK ezüstérmet szerzett. Két éve igazolt a szlovén RK Celje Pivovarna Laskohoz. Csapatával tavalyhoz hasonlóan idén is megnyerte a Szlovén Kupát, tavaly a bajnokságban ezüstérmet szerzett.

Világversenyen a Magyar férfi kézilabda-válogatottban 2011-ben a svédországi világbajnokságon debütált. A válogatott keret stabil tagja, Londonban tagja volt a 2012. évi nyári olimpiai játékokon negyedik helyet szerző válogatottnak.

Gasper Marguc 1990. augusztus 20-án született Celjében, 180 cm magas, jobbszélső.

A Celje saját nevelésű játékosa, pályafutása során végig a Celjében játszott. A rendkívül tehetséges játékos igazán tavaly robbant be a kézilabda élvonalába, a BL csoportmérkőzései során a THW Kiel elleni két mérkőzésen 18 gólt szerzett, csapatának korai BL búcsúja ellenére összesen 72 gólt lőtt, ez meccsenkénti hat gólos átlagot jelent. A BL jelenlegi kiírásában 65 találatával 2. helyen áll a góllövőlistán, a Veszprém elleni két mérkőzésen összesen 13 gólt jegyzett.

A Szlovén férfi kézilabda-válogatott keret stabil tagja, tagja volt a tavalyi Spanyolországban rendezett világbajnokságon 4. helyet szerző csapatnak.

Videók