Ezért búcsúzik Mikler Roland könnyek közt Veszprémtől

A sport árnyoldala.


Donát Tamás újságíró-riporter osztotta meg ismerőseivel, követőivel és a világgal a Facebookon, hogyan és miért távozik Mikler Roland, a Veszprémben ikonná váló hálóőr. A bejegyzés önmagáért beszél, így változtatás nélkül közöljük is:

KÖNNYEK ROLIÉRT

Többen, sokféle képpen megfogalmazták már Mikler Roland távozásának okát, aki egyébként a tegnapi teljesítményével végérvényesen beírta magát a klub sporttörténelmének arany oldalaira és ezzel örökre veszprémivé vált. Az a játékos, aki a leendő klubja ellen ilyen világszínvonalon teljesít, az igazi, nemes, tiszta lelkű sportember! Akiről csak felső fokban szabad beszélni.
 
Nos, akkor álljon itt az a verzió a távozásának okáról, amit a Veszprém Televízió stúdiójában mondott a felvétel után. Csak azért teszem közzé, hogy más szemszögből is alátámasztva legyen, amit egyébként már megosztott máshol is a kiváló kapus.
 
Roli megtudta tavaly nyáron, hogy Ljubomir Vranjes honfitársát, a svéd Mikael Appelgrent csalogatja Veszprémbe. Amikor rákérdezett nála erre a magyar válogatott hálóőre, kitérő választ kapott az edzőtől. Mivel érezte, hogy Vranjes nem vele képzeli el a jövőt és a másik oldalon ott van a szegediek három éves szerződési ajánlata, elgondolkodott rajta, mert Juan Carlos Pastor kimondottan őt akarta. Miután Vranjesnek nem jött össze Appelgren leigazolása, oda vetette Rolandnak, hogy nem bánom, akkor maradj még egy évet. Csak ezek után írta alá a szegedi szerződését.
 
Ezek ismeretében eldöntheti mindenki, hogy Mikler Roland miért választotta ezt a megoldást. A 42 év alatt sok könnyes búcsú közelében állhattam. De ilyet még soha nem skandált sok ezer szurkoló Veszprémben, hogy: GYERE VISSZA! Az egyik legmeghatóbb pillanat ez volt az ünnepben! Roli távozása azért bántó igazán, mert valóban nem kellett volna megtörténnie!

Videók