"Ez az összeg az alapvető működésünkhöz sem elegendő." - Pereverzia Mihály

Az egri kézilabdázókat arculcsapásként érte az önkormányzat döntése.


Az SBS-Eger férfi kézilabdacsapata a vártnál jóval alacsonyabb önkormányzati támogatásban részesül a következő szezonban. A klub ügyvezetője, Pereverzia Mihály a csapat hivatalos oldalán arról beszélt, nem érzi sportszerűnek a döntést. A klub az esettel kapcsolatos írását változtatások nélkül közöljük.

Döbbenten tapasztaltuk, hogy a 2020-as városi sporttámogatások elbírálásakor milyen méltatlan helyzetbe került a klub. Az önkormányzat által vállalt anyagi hozzájárulás mértéke jócskán elmarad működésünkhöz szükséges összegtől.

"Értetlenül állunk a történtek előtt" - reagált a döntésre klubunk ügyvezetője, Pereverzia Mihály.

"Megdöbbentünk és mélyen csalódottak vagyunk hiszen abban bíztunk, hogy az elmúlt évek sporteredményeinek és sikeres közösségépítő tevékenységünknek köszönhetően nagyobb megbecsülést szereztünk a döntéshozók körébe. Ha nincs pénze az önkormányzatnak azt elfogadtuk volna de azt látjuk, hogy más klubok szinte teljes egészében megkapták a kért támogatást."

Hogy csak néhány számot említsünk. Míg az Egri Labdarúgó Sport Kft. az igényelt 95 millióból a létesítményfejlesztés önerejéhez 60 milliót, míg a működésre 9.250.000 millió forintos éves támogatást kapott és az Egri Vízilabda Kft. is 90 milliós kérésére 60 millió forintot kapott, addig az általunk igényelt 60 milliós összegből mindössze 13 millió forintot szavazott meg az önkormányzat.

"Azért is vagyunk csalódottak, mert felénk semmilyen jelzést nem érkezett, hogy a városvezetésnek problémája lenne a kézilabdával, sőt az elmúlt hetekben, hónapokban egyértelműen támogató, biztató hangok érkeztek irányunkban ezért nagy várakozással tekintettünk a városi támogatás elé" - folytatta Pereveria Mihály.

"Ez az összeg azonban nem hogy a biztonságos, de az alapvető működésünkhöz sem elegendő."


"A több ezer fős közösségünket nem hagyhatja figyelmen kívül a városvezetés és nem nem teheti meg, hogy döntésével az egri kézilabda életet, a régió legnagyobb utánpótlás bázisával komoly veszélybe sodorja. Ez egy hatalmas felelősség! Abban bízunk, hogy a városvezetés biztosítja a működéshez szükséges költségeket, úgy, ahogy azt a többi csapat esetében is megtette."

"Megrendültünk, de bízunk benne hogy a folyamat még visszafordítható, hiszen emberi sorsokat, több száz sportolni vágyó gyermek jövőjét úgy gondoljuk, hogy nem lehet egy tollvonással elintézni."

"Ahogy eddig, úgy ezt követően is mindenben állunk az önkormányzat képviselőinek rendelkezésére, kérdéseiket megválaszoljuk, hiszen közös ügyet szolgálunk. Hogy még nyomatékosabban hangot adjunk elégedetlenségünknek, hivatalos levélben is keresni fogjuk a városvezetést" - zárta szavait Pereverzia Mihály.

Az egri önkormányzat sportcélú támogatásokra idén 190 millió 230 ezer forintot osztott szét.

Forrás: handballeger.hu

Borítókép: Facebook.com/SBS-Eger férfi kézilabda csapat
 

 

Videók