Európa-bajnok jobbátlövőt igazolt a Veszprém

Komoly erősítés.


A telekomveszprem.hu írását változtatás nélkül közöljük.

2023-tól a Telekom Veszprém színeiben folytatja pályafutását Lukas Sandell, az Aalborg Handbold és a svéd válogatott jobbátlövője.

A 192 cm magas játékos – aki 2+1 éves szerződést kötött klubunkkal – 1997. február 3-án látta meg a napvilágot a svédországi Reslövben. Pályafutását a Ystads IF-ben kezdte, innen az Elverum Handballhoz vezetett az útja, amellyel két-két bajnoki címet és norvég kupát nyert.

A svéd átlövő 2020-ban az Aalborg Handboldba igazolt, amellyel kétszer megnyerte a dán kupát, 2021-ben a bajnoki címet is elhódította, és a Bajnokok Ligája előző kiírásában is egészen a döntőig menetelt, ahol csak a Barca tudta megállítani őket.

Pályafutása legnagyobb sikerét mégis a svéd válogatott színeiben érte el, amellyel 2022-ben megnyerte a magyar-szlovák kettős rendezésű Európa-bajnokságot, alig egy évvel az Egyiptomban szerzett világbajnoki ezüst után.

Mi, veszprémiek is jól emlékezhetünk Luka Sandellre, aki májusban öt góllal segítette csapatát a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán a Veszprém Arénában.

Fotó: telekomveszprem.hu

Videók