Amerikában is csodájára járnak a veszprémi kézilabdázásnak

Detroiti együttes venne példát a magyar klubról.


A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatával is együttműködési megállapodást készül kötni az Egyesült Államokban létrehozott Detroit Handball Club.

A helyi legalnews.com beszámolója szerint az egyesület társalapítója egy joghallgató, Joe Williams, aki korábban az U21-es amerikai válogatottban is lehetőséget kapott.
Meglátása szerint az amerikaiak számára nem mutatták be elég hatékonyan a sportágat, nem kaptak megfelelő nyilvánosságot a találkozók, amelyeket ráadásul gyakran "lehetetlen" időpontokban és helyszíneken rendeztek, ezért nem olyan népszerű az Egyesült Államokban, mint Európában.


Joe Williams jó példának tartja a veszprémi együtest a detroitiak számára.

Fotó: Facebook.com/DetroitHandballClub

Williams - aki tavaly nyáron fivéreivel hozta létre a klubot, miután egy dán kiscsapatban játszott - kijelentette, eltökélt célja, hogy az együttes 15-20 éven belül ott legyen a világ legjobbjai között.

Ehhez segítségre van szüksége, az egyik ilyen partnere a Telekom Veszprém lehet, amellyel együttműködési megállapodást köthet - természetesen csak a koronavírus-járvány enyhülését követően. A közös munka részeként edzők és a játékosok utazhatnak majd mindkét klubhoz.

Borítókép: Facebook.com/VeszprémHandballTeam

Videók