A Veszprém és a Szeged a kézilabda-bajnokság döntőjében találkozik

Az első meccsen mindössze 1 gól volt a különbség a két csapat között.


A handballveszprem.hu írását változtatás nélkül közöljük.

Az idegenbeli 29-28-as győzelem után ezúttal a Veszprém Arénában csapunk össze a Szegeddel, a tét a bajnoki cím! A döntő második felvonását az M4 Sport élőben közvetíti.

Szombat délután rendezik a K&H liga döntőjének második mérkőzését, amelynek egygólos előnyből vághatnak neki Momir Ilic tanítványai. Az alapszakaszban a Telekom Veszprém veretlenül végzett az első helyen 24 győzelemmel és két döntetlennel, míg a Pick Szeged mindössze három ponttal lemaradva, 23 győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel a második helyen zárt.

A két együttes alapszakaszbeli meccsei rendkívül izgalmasnak bizonyultak: Veszprémben 26-26-os döntetlennel ért véget a rangadó, míg Szegeden 29-27-re győzni tudott az Építők. A Magyar Kupa elődöntőjében is összemérte az erejét a két rivális: a Győrben rendezett mérkőzésen 30-27-re nyert a Telekom Veszprém, amely végül meg is nyerte a sorozatot.

A bajnoki finálé első felvonását június 3-án rendezték a Pick Arénában: a Telekom Veszprém a hét gólig jutó Omar Yahia vezérletével és a remek napot kifogó Rodrigo Corrales bravúrjainak köszönhetően 29-28-ra nyerni tudott Szegeden.

A Pick Szeged legeredményesebb játékosa – csak a K&H ligát figyelembe véve – a 26 meccsen 106 gólt jegyző Bogdan Radivojevic, míg a Telekom Veszprém házi gólkirálya a 22/98-as mutatóval büszkélkedő Manuel Strlek.

A szombati meccsen Bócz László és Wiedemann Viktor fújja a sípot, a hivatalos személyek Palkovits Dávid és Babity István lesznek. 2022. június 11. 17:45 Telekom Veszprém–Pick Szeged (K&H liga döntő, II. mérkőzés); Veszprém Aréna

Forrás és képek: handballveszprem.hu

Videók