A legfontosabb meccs: Szeged – Veszprém

Jön a bajnoki döntő első mérkőzése.


A handballveszprem.hu írását változtatás nélkül közöljük.

A K&H liga bajnoki döntő első mérkőzésén a Pick Arénába látogatunk. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti. Pick Szeged – Telekom Veszprém, június 3., péntek, 18:45.

A bajnokságban elért helyezések alapján az alapszakasz győztes Telekom Veszprém kezdi idegenben a párharcot. A Veszprém 26 mérkőzéséből 24-et nyert meg, emellett két döntetlennel, összesen 50 ponttal zárta az alapszakaszt a tabella élén.

A Pick Szeged 26 mérkőzésen 23 győzelmet, 1 döntetlent és 2 vereséget tudhat magáénak, 47 ponttal szerezve meg a második helyet. A Szeged legjobb góllövői Bogdan Radivojevic 104, Rosta Miklós 96 és Bodó Richárd 88 góllal.

A Veszprém 26 mérkőzésén Manuel Strlek szerezte a legtöbb gólt, összesen 94-et, őt követi Gasper Marguc és Andreas Nilsson 87-87 találattal.

A pénteki lesz a két együttes 182. tétmeccse, eddig 123-szor a Veszprém, 51-szer a Szeged örülhetett, míg hét alkalommal döntetlennel ért véget a két gigász összecsapása. A Veszprém 26-szor, a Szeged 4-szer szerezte meg a magyar bajnoki címet.

Ebben a szezonban eddig 3 alkalommal találkoztak a csapatok, tavaly novemberben az alapszakasz veszprémi találkozója 26-26-os döntetlennel zárult, majd tavasszal egy hét leforgása alatt kétszer is szembe került egymással a két együttes. Április 23-án a Magyar Kupa elődöntőjében 30-27-re, az alapszakasz szegedi mérkőzésén pedig 29-27-re nyert a Telekom Veszprém.

A pénteki mérkőzésen Hargitai Gábor és Markó Gábor István fújja a sípot, a hivatalos személyek Éles Péter és Dr. Vattay Gergely lesznek.

2022. június 3. 18:45 Pick Szeged−Telekom Veszprém; Pick Aréna

Forrás és képek: handballveszprem.hu

Videók