Sego-fóbia Montpellierben

A szegediek volt kapusa az őrületbe kergette a veszprémi játékosokat, akik öt góllal kaptak ki a Montpelliertől.


A Telekom Veszprém 23-18-ra kikapott a francia Montpellier HB otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, vasárnap.

A két csapatnak ez volt a 15. találkozója a BL-ben, a Veszprém tíz győzelem mellett ötödször veszített.

Férfi BL, csoportkör, 3. forduló, B csoport:

Montpellier HB (francia)-Telekom Veszprém 23-18 (11-10)
 

A vendégek keretéből Sterbik Árpád, Lékai Máté, Rogerio Moraes Ferreira és Pawel Paczkowski hiányzott.
Jó védekezéssel kezdett mindkét csapat, majd a hazaiak egy kettős emberelőnynek köszönhetően lendületbe jöttek, a Veszprém pedig hét percen keresztül nem talált be, így 10-6-os hátrányba került. A szünet előtt sikerült felzárkóznia a vendégcsapatnak, de Melvyn Richardson vezérletével a második félidőben ismét ellépett a Montpellier.
Hiányzott a kellő hatékonyság a veszprémiek támadójátékából, ráadásul a tavaly tavasszal BL-győztes házigazdák horvát kapusa, a korábban a Szegedet erősítő Marin Sego kiválóan védett. A hajrában nem volt esélyük az egyenlítésre az előző idényben BL-ezüstérmes vendégeknek, akiknek - elsősorban támadásban - akadozott a csapatjátékuk, és ezúttal ráadásul a kiemelkedő egyéni teljesítmények is hiányoztak.

 


Melvyn Richardson játéka döntően meghatározta a mérkőzés kimenetelét.

A mezőny legeredményesebb játékosa Melvyn Richardson volt nyolc góllal, a magyar csapatban a francia Kentin Mahé és a szerb Petar Nenadic egyaránt négy gólt dobott.
A Veszprém október 13-án a portugál FC Portót fogadja, a Szeged pedig ugyanazon a napon a dán Aalborg HB otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.

szombaton játszották:

A csoport: MOL-Pick Szeged - SG Flensburg-Handewitt (német) 24-24 (12-12)

Borítókép: Jörg Schüler/Getty Images 
Fotó: Facebook.com/Montpellier Handball

 

Videók