Sabate: Elfogadhatatlan ez a viselkedés, edzőként nem tűrhetem

A Wisla Plock edzője kifakadt a Lengyel Kupa elődöntőjében történtek miatt. A szövetség eltiltotta Talant Dujshebaevet. TOP5: Ezt is sokan olvasták a Sport365-ön.


A március 18-án lejátszott PGE Vive Kielce-Wisla Plock Lengyel Kupa mérkőzés 19. percében egy szabálytalanságot követően dührohamot kapott a Kielce edzője, Talant Dujshebaev.

Egy kielcei támadásnál az edző kisebbik fiával, a balátlövő Daniel Dujshebaevvel szabálytalankodtak, aki ennek következtében súlyos térdsérülést szenvedett.
 

Talant Dujshebaev erre óriási patáliát csapott, aminek következtében a zsűriasztalhoz, és az ellenfél edzőjéhez, Xavi Sabatéhoz is verbális támadást intézett. A kirgiz szakembert piros lappal felküldték a lelátóra. 
A mérkőzést a Kielce 29-27-re megnyerte. 

A fotókon jól látható, hogy egy egylábon támaszkodó, lendületben lévő játékost löktek elölről-hátulról. Ez a kulcsmozzanat, emiatt volt ennyire súlyos a sérülés.
 


Ám a történet itt még nem ért véget.


Az előző hétvégén a Plock bajnoki győzelme utáni (28-18-ra győzött az Opole ellen) sajtótájékoztatón kritizálta a játékvezetést Xavi Sabate. 

"Az Opole elleni mérkőzésen összesen 9 kiállítást kaptunk, ráadásul Krajevski először kapott piros lapot." 

Mindezek után Sabate szükségesnek érezte, hogy kiálljon a csapatát ért támadás és Dujshebajev megfélemlítő magatartása ellen. 

A Wisla Plock együttese hivatalos óvást nyújtott be a Lengyel Szövetségnek, a kirgíz szakember viselkedése miatt. 

A klub úgy látja, hogy a kupameccsen történtek miatt szabálytalankodó csapatnak könyvelték el, az együttesét és emiatt voltak velük szigorúbbak a bírók a bajnoki meccsen. A klub szerint ez elfogultság. 


"Minden olyan reakciót kifogásolunk, amely egy mérkőzés résztvevőiből agressziót válthat ki. Véleményünk szerint határozott fellépésre és példás büntetésre lesz szükség."
  - reagált a Wisla Plock közleményében Dujshebaev kifakadására. 

Frissítés

A történtekért a kirgiz szakembert, Talant Dujshebaevet hat Lengyel Kupa találkozóra tiltotta el a szövetség, és pénzbírsággal is sújtotta.

A  meccs utáni jelentések és a helyzet elemzése után a szövetség megbüntette a. Semmi olyan nem történhet meg egy kézilabdapályán, ami okot adhatna egy ilyen viselkedésre. Ez rosszat tesz a lengyel kézilabda imidzsének is. Bízunk benne, hogy nem fordul elő hasonló helyzet. - áll a lengyel kézilabda szövetség honlapján. 

Az ítélet ellen a Kielce edzőjének 14 napja van fellebezni. 

 

Borítókép: Facebook.com/ Orlen Wisla Plock 
Forrás: handballplanet.com, cksport.pl

Videók