Rangadók a női kézilabda BL négyesdöntőjéért

A Győr visszavágna a tavalyi BL-elődöntős vereségért.


Hat csapat, küzd azért, hogy ki legyen az a három csapat a francia Metz mellett, aki a június 4-5-i hétvégén ott lesz a női kézilabda BL négyesdöntőjében.

A „hét mérkőzésének” választott találkozón a CSM Bucuresti és a Team Esbjerg csapata harmadszor találkozik az idényben. A csoportkörben lejátszott két mérkőzésen a dánok 3 pontot szereztek összesen, (1 győzelem, egy döntetlen), ami a csoportelsőségüket jelentette.

A címvédő Vipers Kristiansand és a Krim Ljubljana is találkozott egymással. Akkor mindkét alkalommal a norvég csapat nyert, de a szlovén csapat leigazolta Ana Grost, akinek játéka nagyban hozzájárult a negyeddöntőbe jutáshoz. A rutinos átlövő 13 gólt lőtt a Ferencvárosnak az előző kör odavágóján, ami nagy mértékben hozzájárult a továbbjutásukhoz.

A magyar szempontból legfontosabb párharc a Brest Bretagne és a Győr egymás elleni csatája lesz. A két csapat legutóbb tavaly az elődöntőben találkozott egymással, akkor a francia csapat büntetőkkel tudott győzni, igaz abban a csapatban olyan játékosok szerepeltek, mint Ana Gros, vagy Bella Gullden. (Előbbi jelenleg a Krim Ljubljanát erősíti, utóbbi a Vipers Kristiansand játékosa)

 

 

Fotó:
 EHF Champions League

 

A francia csapatnak az utolsó körben is volt esélye egyenes ágon a legjobb nyolc közé kerülnie, ám végül játszania kellett érte. A dán Odensét hatalmas csatában ejtették ki Pablo Morel tanítványai. (25-24-re kikaptak Odensében, míg Brestben 29-26-ra győztek.)

A bresti együttes eddigi legtöbb gólját, 81-et Helena Fauske szerezte, a második helyen Alicia Toublanc áll 74 találattal, míg a harmadik Kalidiatou Niakate 62 góllal.

"A két csapat az elmúlt években nagy csatákat vívott, ez ezúttal sem lesz másképpen. Nagyon izgatott vagyok a Györ elleni meccs miatt. ezek a találkozók mindig nagyon szorosak. Biztos vagyok benne, hogy ezúttal ez lesz. Ismerjük Győrt és tudjuk, hogy mindig a csúcson van, de bízunk magunkban."   – nyilatkozta Monica Kobylinska a Brest jobbátlövője, klubja honlapjának.

"Természetesen a legjobbunkat várom magunktól. Talán egy új arcunkat tudjuk megmutatni, és más mérkőzést játszunk, mint az eddigiek. Ez egy hosszú szezon, de felkészültünk ezekre a találkozókra. Nagyon izgatottak vagyunk. Ez a szezon legizgalmasabb része, ahol sok minden eldől. Nagyon motiváltak vagyunk, hogy elérjük céljainkat." így vélekedett a győriek francia klasszisa, Estelle Nze Minko.

 

A női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntő első mérkőzéseinek időpontjai

Április 30 

18:00 Brest Bretagne-Győri Audi Eto KC

Május 1 

14:00 Krim Ljubljana-Vipers Kristiansand
16:00 CSM Bucuresti-Team Esbjerg 

 

Forrás: eurohandball.com, gyorietokc.hu 
Borítókép: Facebook.com/ Győri Audi Eto KC 

Videók