Pontot szerzett Bukarestben a Loki

A Debrecen meglepetésre 29-29-es döntetlent játszott a román CSM Bucuresti otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik fordulójában, szombaton.


A DVSC keretéből Hornyák Dóra és Juhász Kata, a románoktól pedig Grace Zaadi, Elizabeth Omoregie és Vilde Ingstad hiányzott.

Kiválóan kezdtek a vendégek és a 14. percben 7-5-re vezettek, Szilágyi Zoltán vezetőedzőnek hamarosan mégis időt kellett kérnie, mert egy 4-1-es sorozattal fordított, és a meccs során először vezetett a CSM (9-8). Bár a hajdúságiak ezután ismét előnybe kerültek, a csereként beállt norvég kapus, Marie Davidsen bravúrosan védett, erre alapozva 5-1-es sorozattal zárták az első félidőt a bukarestiek (17-14), ami a játék összképe alapján meglepő különbség volt.

A második felvonás elején már öttel is vezetett a CSM, majd a fürgébben és valamivel gyorsabban kézilabdázó magyarok egy 9-3-as szériával a 43. percben már ismét vezettek (23-24). Két perccel a vége előtt döntetlen volt az állás. Catherine Gabriel kivédett egy átlövést, a kipattanót megszerezte csapata, majd Planéta Szimonetta szabaddobásból nem tudott betalálni. Az utolsó támadás a hazaiaké volt, de eladták a labdát, vagyis a végjátékban nem született több gól, így a Debrecen - amely az utolsó nyolc percben csak egy gólt kapott, a záró öt percben egyet sem - pontot szerzett idegenben.

Vámos Petra hét, Töpfner Alexandra és Kácsor Gréta öt-öt gólt szerzett, Gabriel hét, Garijela Bartulovic négy védéssel zárt. A románoknál Cristina Neagu kilenc alkalommal talált be.

A három győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel álló Debrecen egy hét múlva a CSM Bucuresti-et fogadja a BL csoportkörében.

A DVSC csoportjában a montenegrói Buducnost Podgorica 20-20-as döntetlent játszott a francia Brest Bretagne otthonában. A vendégeknél Háfra Noémi nem talált a hálóba.

Borítókép: DVSC Kézilabda/Facebook

Videók