Norvégia és Svédország is győzelemmel rajtolt az Európa-bajnokságon

A Győri Audi ETO KC norvég légiósai közül Stine Oftedal három gólt dobott.


Norvégia és Svédország válogatottja is győzelemmel kezdte a dániai női kézilabda Európa-bajnokság csoportkörét csütörtökön.

A koldingi D csoportban több mint 15 percig jól tartották magukat a lengyelek, ám a hétszeres kontinensbajnok norvégok a szünetig félgőzzel játszva is négy gólra növelték előnyüket. A skandinávok hat találattal kezdték a második félidőt - ebből négyet Camilla Herrem dobott -, ezzel eldöntötték a meccset, amelyet végül 35-22-re nyertek meg.

A Győri Audi ETO KC norvég légiósai közül Veronica Kristiansen és Kari Brattset két-két, Stine Oftedal pedig három gólt dobott.

A herningi B csoportban a csehek a második félidő elején meglepetésre már három góllal vezettek a svédek ellen, ám utóbbiak egy 7-1-es sorozattal fordítottak, és az ekkor megszerzett előnyüket megőrizték a meccs végéig.

A magyar válogatott a koldingi C csoportban pénteken 18.15-től Horvátországgal játszik.

A csoportok első három helyezettje jut tovább a középdöntőbe. A torna első négy helyezettje kijut a jövő decemberi, spanyolországi világbajnokságra, amelynek a házigazdák, valamint a címvédő hollandok biztosan résztvevői lesznek.

Eredmények, csoportkör, 1. forduló:

B csoport (Herning):
Svédország-Csehország 27-24 (13-13)

korábban:

Oroszország-Spanyolország 31-22 (13-11)

D csoport (Kolding):

Norvégia-Lengyelország 35-22 (17-13)

korábban:

Németország-Románia 22-19 (13-10)

Borítókép: Stanko Gruden / kolektiff / https://women2020.ehf-euro.com/

Videók