Nora Mörk: "Nem terveztem hazajönni, de három hete minden megváltozott"

Kiderült miért tért haza a győriek korábbi átlövője.


A kézilabdavilág meglepődve fogadta a hírt, miszerint Nora Mörk egy év után távozik a CSM Bucuresti csapatától. A 29 éves jobbátlövő a norvég bajnok Vipers Kristiansand együtteséhez szerződött, ahová 1+1 évre kötelezte el magát.

A győriek korábbi átlövője a norvég TV2-nek adott interjút. 


"Nem terveztem hazajönni, de három hete édesanyámnál mellrákot diagnosztizáltak, ami sok mindent megváltoztatott".

"Azok akik ismernek tudják, hogy a család nekem mennyi mindent jelent. Norvégia határain belül szeretnék lenni, hogy egy esetleges baj esetén, haza tudjak menni Osloba." 

Mörk hozzátette, hogy elképzelhetetlennek tartja, hogy Romániában maradhasson, amikor ilyen komoly gond van. 

Nem volt kétséges elhatározásában.

Nora Mörk számára a legfontosabb az, hogy közel legyen édesanyjához. Hozzátette, hogy továbbra is a lehető legmagasabb szinten szeretne kézilabdázni. 

Tudsz valamit mondani erről a betegségről? 

"Szerencsére édesanyám a legjobb kezekben van, megkapja a szükséges kezelést, nagyon nehéz időszak előtt áll. A legjobb tudásomat szeretném nyújtani a pályán, de szeretnék édesanyám közelében is maradni, és ez volt az egyetlen lehetőségem, hogy ezt a kettőt összeegyeztethessem." 

Mörk elmondása szerint ugyanazon a napon kérte szerződése felbontását a Bukarestnél, amikor kiderült, hogy édesanyja rákos. 

"Szeretne engem látni a hazai rendezésű Európa-bajnokságon, és az olimpián, és annak örülne legjobban, ha norvég csapatban játszanék." 

Mörk egy újabb térdsérülés után épült fel. Mit érzett, amikor ilyen hírt kapott? 

"Ezt a két esetet nem lehet egy lapra venni. Az elszántságomat, és az alázatomat, édesanyámtól örököltem, ő a legkeményebb ember akit ismerek. "Nora Mörk hazatér négy év légióskodás után.
Fotó:
 Vipers.no

A Vipersnél minden adott a sikeres szerepléshez.

Bár Nora Mörk egy nagy klubtól távozik, de a Vipers is erős csapat, akik néhány éven belül szeretnének nemzetközi kupát nyerni. 

"Tetszik az, hogy komoly célokat tűznek ki maguk elé. Sok játékos szerepel a nemzeti csapatban, és az edzőjük, Ole Gustav Gjekstad is a legjobbak között szerepel."

Ole Gustav Gjekstad, a Vipers edzője így nyilatkozott róla a csapat honlapján.

"Nora egy olyan játékos, aki sokat vár el önmagától, ez pedig új irányt ad együttesünknek. Külföldi tapasztalatának köszönhetően, sokat segíthet a csapatunknak"

Sport365.hu - Nora Mörk közös megegyezéssel szerződést bontott együttesével

 

 

Borítókép:  Lukasz Laskowski/PressFocus/MB Media/Getty Images
Forrás: TV2.no

 

 

Videók