Nem sikerült EHF Kupa csoportkörbe jutnia a Vácnak

Összesítésben két góllal maradtak alul.


A Váci NKSE nem jutott csoportkörbe a női kézilabda EHF Kupában, mivel összesítésben két góllal alulmaradt a török bajnok Kastamonu Belediyesi GSK csapatával szemben.

Két évvel ezelőtt a török csapat kettős győzelemmel búcsúztatta a váciakat az EHF Kupának ugyanebben a szakaszában. A mostani párharc múlt szombati első meccsét a Kastamonu 33-26-ra megnyerte, a visszavágón a magyar együttes 30-25-re diadalmaskodott.

A szerb Sanja Radosavljevic vezérletével kiválóan kezdtek a hazaiak, és a 19. percben már hat góllal vezettek (10-4), és ezt a különbséget megőrizték a szünetig.

Meglepetésre sok hiba tarkította a váciak játékát a második félidő elején, ezt kihasználva a törökök jó kapusteljesítménnyel azonnal felzárkóztak (16-13). Szilágyi Zoltán vezetőedző időkérésekkel próbálkozott, de a játék képe nem változott. Fiatal magyar játékosainak góljaival a győzelmet megszerezte a Vác, a meccs végén mégis a csoportkörbe jutott Kastamonu kézilabdázói ünnepeltek a pálya közepén.

A mezőny legeredményesebb játékosa Asli Iskit volt kilenc góllal, a váciak közül Radosavljevic és Kácsor Gréta is hat találatig jutott.

A csoportkör sorsolását kedd délelőtt rendezik Bécsben. Az első fordulóra január elején, az utolsóra pedig február elején kerül sor.

Eredmény:
Női EHF Kupa, selejtező, 3. forduló, visszavágó:
Váci NKSE-Kastamonu Belediyesi GSK (török) 30-25 (15-9)
--------------------------------------------------------
Továbbjutott: a Kastamonu 58-56-os összesítéssel.

Fotó: Váci NKSE fb

Videók