Nem lesz magyar csapat a BL Final Fourban

Dániai vereségével búcsúzott a Telekom Veszprém a Bajnokok Ligájától


A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

A párharc első mérkőzését múlt csütörtökön 32-31-re a bakonyi együttes nyerte, amely így összesítésben négygólos különbséggel maradt alul.

Mindkét csapat gyors játékkal kezdett, ez eleinte a Veszprémnek működött jobban, 6-3-ra ellépett, ekkor viszont nagy fordulat következett. A kevesebbet hibázó dánok előbb egy 4-0-s, majd egy 5-1-es sorozattal Mads Hoxer Hangaard vezérletével fordítottak, és a szünetben 18-14-es előnyben voltak.

A 15. percben vette át, és utána már ki sem engedte a kezéből a vezetést az Aalborg. Ahogyan a párharc első meccsén, úgy a visszavágón is mindent megpróbált védekezésben a magyar bajnoki címvédő, de amikor az 52. percben már négy találatra nőtt a különbség, sejthető volt, hogy nem tudja kiharcolni a továbbjutást.

Mads Hoxer Hangaard kilenc, Thomas Sommer Arnoldsen hat góllal, Niklas Landin 14 védéssel járult hozzá a dán sikerhez. A túloldalon Mikita Vajlupov hat, Omar Jahja öt alkalommal talált be, Rodrigo Corrales tíz védéssel zárt.

A Veszprém 2014-ben debütált a kölni négyes döntőben, azóta először fordult elő, hogy két egymást követő szezonban lemaradt a végjátékról.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
Aalborg HB (dán)-Telekom Veszprém 33-28 (18-14)


Továbbjutott: az Aalborg 64-60-as összesítéssel.

(Fotó: EHF.com)

Videók