Megőrizte hibátlan mérlegét a Győri ETO

A Győri Audi ETO KC 34-26-ra nyert Faluvégi Dorottya német csapata, az SG BBM Bietigheim otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik fordulójában, szombaton.


A győriek közül Fodor Csenge és Silje Solberg hiányzott. A hazaiaknál nem játszott Szikora Melinda, aki súlyos térdsérülés után gyógyul. A Bietigheim szurkolói ezen a meccsen is kiakasztottak egy olyan feliratot, amelyen jobbulást kívántak a magyar kapusnak, és az ugyancsak sérült Klara Birticnek.

Remekül kezdett a német bajnok és kupagyőztes (4-1), ezt követően azonban csaknem nyolc percig nem talált be, ezt kihasználva az ETO egyenlített. A beálló ellen nem tudott hatékonyan védekezni az ötszörös BL-győztes Győr, Kaba Gassama Cissokho tíz perc alatt négy gólt lőtt. Ezután azonban már nem voltak eredményesek a németek az első félidőben, amelyet az ETO egy 3-0-s sorozattal zárt.

Lehengerlő rajtot produkált a második felvonásban a vendégcsapat, ekkor már a brazil kapus, Gabriela Moreschi sem tudott segíteni a házigazdákon. Egy 5-1-es széria végén már 20-14-es előnyben volt a Győr, és a folytatásban is nagy volt a különbség a két csapat között, pedig erre az első félidőben semmi nem utalt. Az 53. percben volt először tízgólos előnyben az ETO, ezt a házigazda csökkenteni tudta, és végül nyolccal kapott ki.

A németeknél Faluvégi Dorottya mindkét lövését gólra váltotta. A túloldalon Estelle Nze Minko hét, Veronica Kristiansen hat, Rü Unhi ötször talált be, Sandra Toft tíz védéssel zárt.

A teljes BL-mezőny egyetlen veretlen és százszázalékos csapata, a hét győzelemmel álló Győr egy hét múlva a Bietigheimet fogadja a BL csoportkörében.


Borítókép: Győri Audi ETO KC

 

Videók