Lékai: nem azért jöttünk, hogy negyedikek legyünk

Máté sajnálja, hogy nem tudták kiszolgálni fantasztikus szurkolótáborukat.


Rodics Dániel, az MTI különtudósítója jelenti: Lékai Máté az elveszített bronzmérkőzés után úgy fogalmazott, a Telekom Veszprém nem azért jött a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjére, hogy negyedik legyen.

"Megtettünk mindent, ami tőlünk telik, sajnálom, hogy nem sikerült kiszolgálnunk a fantasztikus szurkolótáborunkat egy győzelemmel. Nyilván nem azért jöttünk, hogy negyedikek legyünk, de nem úgy sikerült ez a hétvége, ahogyan szerettük volna" - nyilatkozta az MTI-nek az irányító.

A veszprémiek szombaton 37-35-re kikaptak a lengyel Lomza Vive Kielcétől az elődöntőben, a bronzmeccsen pedig 34-34-es rendes játékidőt követően 3-1-re elveszítették a hétméterespárbajt a német THW Kiellel szemben.

A Magyar Kupa-címvédő vasárnap a 48. percben még három találattal vezetett. Lékai felidézte, hogy a védekezésük a második félidőben némileg visszaesett, szinte minden német támadás góllal zárult.

"Húsz gólt kaptunk a második félidőben, az nagyon sok, annyit nem szabad kapni, ezért tudott visszajönni a meccsbe a Kiel. Nem gondolom, hogy bármi megtört volna, mert megvoltak a helyzeteink, de több hétméteres és ziccer kimaradt" - mondta a 48. perc utáni időszakról.

A 147-szeres válogatott irányító a veszprémiek előző két meccsén, a Pick Szeged elleni bajnoki döntő visszavágóján, majd a BL-elődöntőben nem játszott. Mint mondta, nagyon élvezte, hogy ezúttal pályára kerülhetett, próbált minél jobban teljesíteni és minél többet segíteni a csapatnak.

"Akik tegnap játszottak, fáradtabbak voltak, és egy-két játékosnak voltak apróbb problémái" - fűzte hozzá.

A szoros csatában, kis különbséggel elveszített kölni meccsekről azt mondta, teljesen mindegy, hogy tízzel kapnak ki, vagy eggyel, itt mindig csak egy csapat boldog, amelyik győz.

"Nagyon szép dolog idejutni és nagyon nehéz is, ezt mindig értékelni kell, ettől függetlenül ha valaki tíz év múlva megkérdezi, hogy ez jó idény volt-e számunkra a BL-ben, akkor azt mondom, hogy nem" - szögezte le.

A vezetőedző Momir Ilic úgy nyilatkozott, senki nem számított rá, hogy ilyen jó iramú, modern kézilabdát láthat majd a bronzmeccsen.

"Büszke vagyok a csapatomra, az egész éves teljesítményünkre. Sajnos valami mindig hiányzott a kiélezett helyzetekben, de jó úton járunk" - vélekedett.

Borítókép és fotók: MTI/Kovács Anikó

Videók