Kikapott a Tatabánya Dániában

Negyedszer is veszített a csapat.


A Grundfos Tatabánya 30-28-ra kikapott a dán GOG otthonában a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének ötödik fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.

A két csapat kedden is megmérkőzött egymással Gudméban, akkor 35-32-re nyertek a hazaiak.

Eredmény, csoportkör, 5. forduló, D csoport:
GOG (dán)-Grundfos Tatabánya KC 30-28 (15-15)

A játék képe eleinte nem változott a keddihez képest: a dánok szinte minden tatabányai hibát, labdavesztést gyors ellenakcióval és könnyű góllal büntettek. Miután kilenc perc elteltével már 7-4-re vezettek, Vladan Matics időt kért, csapata ezután jól tartotta magát, Balogh Zsolt vezérletével többször is egyenlített, de a vezetést nem tudta átvenni, a szünetben döntetlen volt az állás.

A második félidő elején előnybe került a Tatabánya - amely korábban 1-0-nál vezetett csak -, de ezt nem tudta sokáig megőrizni. Utoljára a negyvenedik percben volt döntetlen az állás, ezt követően az alacsony színvonalú játékvezetés és a sok kiállítás miatt jó ideig nem alakult ki folyamatos játék. Az utolsó tíz percben a vendégeken már látszott az 1500 kilométeres autóbuszos utazás és a keddi mérkőzés okozta fáradtság, így a negyedik csoportmeccsükön sem tudtak pontot szerezni.

A vendégek lengyel kapusa, Piotr Wyszomirski egy nappal korábban három, ezúttal pedig öt dán büntetőt védett.

A mezőny legeredményesebb játékosa Simon Pytlik és Balogh Zsolt volt, egyaránt nyolc góllal.

A Tatabánya február 9-én folytatja szereplését az Európa-liga csoportkörében. 

Borítókép: Andreas Gora/picture alliance via Getty Images

Videók