Kényelmes előnyben a Veszprém a Szeged ellen (frissítve!)

Zárkózott ugyan a hazai együttes, de nem tudta megnehezíteni a bakonyiak dolgát. Edzői nyilatkozatokkal frissítve!


A Veszprém 37-30-ra nyert a Szeged otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, a negyeddöntőjébe jutásért zajló párharc csütörtöki, első mérkőzésén.

A hazaiak keretéből Nagy Martin és Carlos Molina, a vendégek csapatából Gasper Marguc maradt ki.

Egy évvel ezelőtt, a BL-nek ugyanebben a fázisában a Veszprém a 17. percben már 10-2-re vezetett Szegeden, és ezúttal is jól kezdett, hiszen öt perc után négygólos előnyben volt. Kárpáti Krisztián csakhamar időt kért, mert játékosai szinte minden támadást elrontottak, és ellenfelük egyetlen akcióját sem tudták kivédekezni. A folytatásban Luka Stepancicnak, Borut Mackovseknek, később Sebastian Frimmelnek köszönhetően némileg pontosabban lettek a hazai befejezések, de a védekezés egy ideig a kapuscsere ellenére sem vált hatékonnyá. A bakonyiak a gyors akciókat erőltették, ezekkel szinte mindig sikerrel jártak, de amikor jött az első labdaeladás, illetve szegedi védés, Momir Ilic is időt kért.

Mínusz hatról felzárkózott 16-13-ra, majd 17-15-re a házigazda, amely ekkor már jobban védekezett, és a szünetben háromgólos hátrányban volt. A csongrádiak éppen tíz találattal voltak jobbak, mint tavaly ilyenkor, akkor ugyanis 20-7-re vezetett a Veszprém az első félidőt követően.

A második felvonásban a bajnoki címvédő vendégek egy 4-0-s sorozattal ismét elhúztak, ekkor megismétlődött az első félidőben látott forgatókönyv: Kárpáti időkérése után egy 4-1-es szériával visszakapaszkodott csapata, mire Ilic is időt kért. Háromnál közelebb nem tudott férkőzni a házigazda, amely megpróbálkozott a kapus nélküli játékkal, vagyis a létszámfölényes támadásokkal, de gyökeres fordulatot ezzel sem tudott elérni.

A szegediek közül Sebastian Frimmel hat, Imanol Garciandía öt, Borut Mackovsek és Luka Stepancic négy-négy gólt lőtt, Mikler Roland négy, Emil Kheri Imsgard kilenc védéssel zárt. A túloldalon Hugo Descat és Mikita Vajlupov hét-hét, Nedim Remili és Dragan Pechmalbec öt-öt alkalommal talált be, Rodrigo Corrales 15 védéssel zárt.

A két együttes 193. egymás elleni tétmérkőzésén 54 szegedi siker és hét döntetlen mellett a 132. veszprémi győzelem születe

A visszavágót egy hét múlva 18.45-től rendezik, a továbbjutóra a dán Aalborg HB vár a legjobb nyolc között.

Eredmény, a negyeddöntőbe jutásért, első mérkőzés: OTP Bank-Pick Szeged - Telekom Veszprém 30-37 (17-20)
lövések/gólok: 51/30, illetve 55/37
gólok hétméteresből: 3/2, illetve 1/1
kiállítások: 4, illetve 6 perc

Momir Ilic vezetőedző szerint fantasztikusan játszott a Veszprém csütörtökön, amikor 37-30-ra nyert a Szeged otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, a negyeddöntőbe jutásért zajló párharc első mérkőzésén.

"Fantasztikusan játszottunk, különösen az elején. Nagyon jól összeállt a védekezésünk és stabilan játszottunk. Rodrigo Corrales fantasztikusan védett, hiszen 15 védéssel zárt" - értékelt a szakvezető a sajtótájékoztatón.

Hozzátette: örül, hogy azok is jó meccset játszottak, akik korábban kevesebb lehetőséget kaptak. Ilic hangsúlyozta, ez csak a párharc első meccse volt, Veszprémben lesz még egy találkozó, amelyre szintén jól fel kell készülniük, és egy kicsivel jobbnak kell lenniük, mint ma, mert biztos benne, hogy ellenfelük is remekül felkészül majd.

A szegediek egyszer sem vezettek az egész meccsen. A visszavágót jövő csütörtökön 18.45-től rendezik, a továbbjutóra a dán Aalborg HB vár.

Kárpáti Krisztián szegedi vezetőedző leszögezte: nem erre készültek, hiszen tudták, hogy a Veszprém nagyon erős csapat.

"Csak gratulálni tudok nekik, a játék minden elemében jobbak voltak nálunk. Ennyi hibával egy ilyen jó csapat ellen nem lehet kézilabdázni. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk szorosabbá tenni a mérkőzést. Voltak olyan pillanatok, amikor kissé kellemetlenül éreztem magamat, mert szétesett a játékunk" - nyilatkozta.

A tréner elmondta, sajnálják, hogy nem tudták kiszolgálni a közönségüket, a visszavágóra pedig megpróbálnak a lehető legjobban felkészülni, és taktikailag, illetve fizikálisan is rendbe tenni a csapatot.

"Láttuk már a BL-ben, hogy egy-egy csapat ki tud fogni nagyon jó napot és nagyon gyengét is. Sajnos, ma gyengék voltunk, de a visszavágón megpróbálunk tisztességesen helyt állni és csodát tenni" - magyarázta.

Borítókép: Bánhidi Bence, a Szeged (j) és Ludovic Fabregas, a Veszprém (b) játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe jutásért játszott OTP Bank-Pick Szeged - Telekom Veszprém első mérkőzésen a szegedi Pick Arénában 2024. március 28-án. MTI/Kovács Tamás

Videók