Izgalmas meccsen jutott döntőbe a francia válogatott - frissítve!

Az olimpiai bajnok Franciaország hosszabbítás után 34-30-ra legyőzte a címvédő Svédországot a férfi kézilabda Európa-bajnokság első elődöntőjében, pénteken Kölnben.


Elsöprő kezdést produkáltak a franciák, a 16. percben már 12-5-re vezettek, a szünetben pedig 17-11-es előnyben voltak.

A második félidőt 7-1-es sorozattal indították a svédek, majd egy újabb 7-2-es szériájuk végén az 55. percben már 25-23 volt az állás a javukra. Az utolsó percben a címvédő a győzelemért támadott, ám a játékvezetők lépéshiba miatt Jim Gottfridssontól elvették a labdát. Az ellenfél gyors ellentámadása nem volt sikeres, ám Elohim Prandi időntúli szabaddobásból egyenlített.

Az újra lendületbe került franciák a hosszabbításban már kevesebbet hibáztak, továbbra is veretlenek, és negyedszer jutottak döntőbe a kontinenstornán. Eddigi mérlegük három aranyérem.

A Telekom Veszprém francia játékosai közül a balszélső Hugo Descat nyolc, az irányító Nedim Remili öt, a beálló Ludovic Fabregas négy, az ugyancsak irányító Kentin Mahé egy alkalommal talált a hálóba. A túloldalon klubtársuk, Lukas Sandell két gólt lőtt.

Frissítés: dán-francia döntő lesz

Az olimpiai címvédő Franciaország után a világbajnok Dánia jutott döntőbe a férfi kézilabda Európa-bajnokságon.

A dánok Kölnben, a pénteki második elődöntő első félidejében egyszer sem vezettek a házigazda németek ellen, de a 36. percben előnybe kerültek, és az 53. percre eldöntötték a meccset (26-21).

A franciák és a dánok a 2021-es olimpiai döntőben és tavalyi vb-fináléban is összecsaptak egymással.

Borítókép: A győztes francia csapat tagjai ünnepelnek a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság elődöntőjében játszott Franciaország - Svédország mérkőzés után a kölni Lanxess Arénában 2024. január 26-án. Az olimpiai bajnok francia válogatott 34-30-ra legyőzte a címvédő Svédországot és a döntőbe jutott. MTI/Czeglédi Zsolt

Videók