Hlavaty Tamás: Új korszak kezdődött a Vipers női kézilabdacsapatánál

A 36 éves szakember a kultúrák közötti különbségre hívta fel a figyelmet, mivel tapasztalata szerint Norvégiában sokkal inkább együtt dolgoznak a vezetők, az edzők és a játékosok, mint Magyarországon vagy Oroszországban


Hlavaty az M1 aktuális csatorna megkeresésre elárulta, teljes mértékben élvezi a támogatást.

"A klub mindig támogat, a vezetők még egy elvesztett mérkőzés után is ott vannak mellettem és arról beszélünk, mit kell jobban csinálni ahhoz, hogy haladjunk a cél felé" - mondta Hlavaty, akinek az eredményesség terhe így is nyomja a vállát, mivel csapata a legutóbbi három szezonban megnyerte a legrangosabb kupasorozatot, a Bajnokok Ligáját. Hozzátette, egy ötéves folyamat zárult le azzal, hogy az eddigi vezetőedző Ole Gustav Gjekstad elment a csapattól, ezzel pedig egy teljesen új korszak vette kezdetét.

"Az edzővel elment pár kulcsjátékos is és őket pótolni kell. Most ezzel dolgozunk, fiatal norvég játékosokat keresünk, hogy a jövő szezonokban oda tudjunk érni a sikerekhez" - hangsúlyozta.

Arra is kitért, hogy minden edzőnek megvan a saját stílusa, ő mindent megtesz csapata jó szerepléséért, de majd az idő eldönti, ez mire lesz elég.

Hlavaty elmondása szerint arról nem beszélgetnek a csapattal, hogy megnyerik-e a BL-t, de a korábbi évekhez hasonlóan mindenképpen a négyes döntőbe kerülés a céljuk.

A szakember azt is megemlítette, hogy a jövőben, amennyiben lesz rá lehetősége, szeretne Magyarországon vezetőedzőként dolgozni.

Borítókép: Facebook/Rosztov-Don

Videók