Férfi kézilabda Európa-kupa - Nyolcaddöntős a Ferencváros

A Ferencváros nyolcaddöntőbe jutott a férfi kézilabda Európa-kupában, mivel házigazdaként 33-24-re legyőzte a svájci BSV Bern csapatát a harmadik forduló vasárnapi visszavágóján.


A teljes kerettel kiálló magyar csapat három perc után 3-1-es hátrányban volt, utána viszont egyenlített, majd kapusa lecserélésével létszámfölényes támadójátékra állt át. Ez Lékai Máté és Füzi Dániel vezérletével olyan jól működött, hogy egy 9-2-es sorozat végén már öt találattal vezetett a Ferencváros.

Magabiztosak voltak a hazaiak, irányították a játékot, de 11-6 után némileg megtorpantak és Felix Aellen jóvoltából csökkentette hátrányát a BSV Bern. A hajrában a korábbinál sokkal töredezettebb volt a játék, ezért nem tudott újra lendületbe kerülni a magyar együttes, de mivel két góllal zárta az első félidőt, 19-14-es előnyben volt a szünetben.

Az első felvonásban csupán öt lövést rontott az FTC, és a második félidő elején is pontosan célzott, így a találkozó kétharmadánál már 23-15-re vezetett. Csapatként remekelt és ismét dinamikusan kézilabdázott a házigazda, amelynek szinte minden játékosa - közte mindkét kapusa - hozzátett az összteljesítményhez. Ebben a szakaszban Nagy Bence volt a legeredményesebb, az ő vezérletével a 47. percben már tíz gólra nőtt az FTC előnye. Hatékony védekezésből gyors ellenakciókat vezetett a hazai csapat, amely kondicionálisan jobban bírta a második félidőt, és a vártnál nagyobb különbséggel, kilenc találattal győzött.

Nagy Bence kilenc, Imre Bence hat, Füzi Dániel, Ónodi Jánoskúti Máté és Prainer Viktor négy-négy góllal, Győri Kristóf 15 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Felix Aellen nyolc találattal zárt.

Borítókép: fradi.hu

Videók