Faluvégi: Nem a szerencsén múlt...

Faluvégi Dorottya, a Győri Audi ETO KC kézilabdázója szerint a szombati vesztes Bajnokok Ligája-elődöntőjük nagyon hasonlított a tavalyi fináléra, amit szintén a norvég Vipers Kristiansand nyert meg.


 "Sajnos az első félidőben egyáltalán nem volt kontrollunk a játék felett, és már az elején nagy különbség alakult ki. Ez akár bele is férhetett volna, de annyira kevés hibával játszott a Vipers, hogy csak kergettük őket a második félidőben" - nyilatkozta a 37-35-re elveszített elődöntő után az MTI-nek a válogatott jobbszélső, aki egy gólt szerzett.

A címvédő norvégok a szünetben már 23-18-ra vezettek. Faluvégi hozzátette, a meccs nagyon hasonlított a tavalyi döntőre - ami 33-31-es Vipers-sikerrel zárult -, lényegében ugyanazt játszotta az ellenfél, amire a győriek készültek, csak nagyon pontosan.

"Nagyon gyorsan felérkeztek a támadásaink után. Az első félidőben azzal volt gondunk, hogy szokatlanul sok gólt kaptunk lerohanásból. Támadásban megvoltak a helyzeteink, de nagyon sok gólt kaptunk" - magyarázta.

Mindezek ellenére a győriek a hajrában döntetlenre menthették volna a meccset, de újabb két hiba miatt nem jártak sikerrel. Erről Faluvégi úgy nyilatkozott: nem a szerencsén múlt, hiszen például sok kiállítást kaptak és a végjátékban is helyzeteket rontottak.

Vasárnap a Ferencváros vagy a dán Team Esbjerg lesz a győriek ellenfele a bronzmérkőzésen. A magyar szélső leszögezte, a bronzérem is gyönyörű, és a négyes döntőről medállal hazatérni nagy dolog.

"Büszke lennék a csapatra és az itt töltött időszakomra, ha éremmel mehetnék haza. Szeretném, ha holnap olyan játékot tudnánk nyújtani, ami minket jellemez, és a legjobb arcunkat tudnánk mutatni" - közölte Faluvégi, aki nyáron a német Bietigheim csapatához távozik.

Fotó: MTI

Videók