Európa-bajnok klasszisa nélkül a Veszprém ellenfele

Elbírja a hiányát a BL döntős?


Az Aalborg Handbold férfi kézilabda csapata az idei évben is a Final Fourba jutna, azonban ehhez minden tudására szüksége lesz az idei évi dán kupagyőztesnek.

A dán csapatnak jelentősnek mondható, hétgólos hátrányt kell ledolgoznia a szerdai Veszprém elleni mérkőzés visszavágóján, ahhoz, hogy bejusson a férfi kézilabda Bl négyesdöntőjébe.

A múlt hét csütörtöki odavágón a Telekom Veszprém hazai pályán 36-29-re győzte le az Aron Palmarsson által fémjelzett Aalborg gárdáját.

 

A dán csapat helyzetét nem könnyíti meg, hogy nem vett részt a tegnapi edzésen Martin Larsen, Lukas Sandell és Sebastian Barthold sem, valamennyien kihagyják a mai mérkőzést.

„Jelenleg azért küzdjünk, hogy össze tudjuk tenni a csapatot, Benjamin Jakobsen nem játszhat és Lukas Sandell is sérüléssel bajlódik. Sok problémánk van, de ez más csapatnál sincs másképp." – nyilatkozta Stefan Madsen az Aalborg vezetőedzője.

Az Aalborg szempontjából jó hír, hogy Henrik Mollgaard ott lesz a Veszprém elleni visszavágón is. Több társához hasonlóan ő sem lépett pályára a hétvégi bajnokin. 

„Készen állok a mérkőzésre, most már sokkal jobb a lábam. A szezonnak ezen szakaszában már mindenhol fáj valami, de egyelőre jól viselem.” – nyilatkozta Henrik Mollgaard.

A mérkőzésen a lehető leggyorsabban, és a lehető legjobban kell játszanunk, ahhoz, hogy maradjon esélyünk a továbbjutásra. Különösen védekezésben kell javulnunk”. – tette hozzá Mollgaard.

 


Henrik Mollgaard szerint védekezésben kell sokat javítania az Aalborgnak.
Fotó: GettyImages

Az Aalborg-Telekom Veszprém BL negyeddöntő visszavágó 18:45-kor kezdődik Dániában. A párharc első mérkőzését hét góllal nyerte a magyar csapat. 

 

Borítókép: GettyImages
Forrás: Nordjyske.dk 

Videók