Először nyert a BL-ben a Fradi

A ferencvárosiak a hatodik fordulóban 37-36-ra múlták felül az eddig százszázalékos vendégüket, az Ikastot.


A BL-idényt gyengén kezdte az előző szezonban döntős Ferencváros, öt találkozón négy vereség mellett mindössze egy döntetlent ért el, miközben pénteki vendége a B jelű nyolcas egyedüli hibátlan gárdájaként várta az érdi találkozót.

Az eddigi formához képest meglepően jól kezdett a zöld-fehér együttes, támadásban Klujber Katrin, hátul pedig a fontos védéseket bemutató Böde-Bíró Blanka vezérletével 9-6-ra vezetett az első negyedóra után. Ezt követően kezdett magára találni a dán csapat, utolérte vendéglátóját (14-14), amely azonban a hajrában újra megrázta magát és visszaállította a háromgólos különbséget szezonbeli legjobb BL-félidejét produkálva.

Rosszul indult a hazaiaknak a második játékrész, Tomori Zsuzsanna maradt lent egy összefejelés nyomán, emberelőnyben azonban üreskapus góllal négy találatra növelte előnyét a jó eredményért nagyot küzdő Ferencváros. Ebben a periódusban mindkét csapat könnyedén szerezte a gólokat. Az Ikast nyitott védekezésre váltott, támadásban pedig lehozott kapussal hét a hat ellen próbálkozott, majd negyedórával a vége előtt ismét három gólra zárkózott (28-25). Allan Heine megbízott vezetőedző együttese annak ellenére is tartani tudta előnyét a javuló Ikast ellen, hogy a hajrában az eddigieknél több hibával játszott. A záró három percen belül négygólos előnynél a ferencvárosi Beatrice Edwige kapott nyakra ütésért piros lapot, társai azonban a hektikus utolsó percekben nélküle is megtartottak egy találatot az előnyből, így a budapesti együttes megszerezte a hőn áhított első sikerét.

Klujber a találkozó legeredményesebbjeként 11 találatot szerzett, Andrea Lekic hétszer, Emily Bölk hatszor talált be. Az Ikastból Markéta Jerábková kilencszer, Emma Friis nyolcszor, Ingvild Bakkerud hatszor volt eredményes.

Borítókép: MTI/Hegedüs Róbert

Videók