EHF Kupa - Nagyot küzdött a Tatabánya

Az utolsó másodpercekben is változhatott volna a végkimenetel.


A Tatabánya 27-27-es döntetlent játszott a német Hannover-Burgdorf otthonában a férfi kézilabda EHF Kupa csoportkörének negyedik fordulójában, vasárnap.
 
A két csapat egy héttel ezelőtti meccsét a Tatabánya 28-25-re megnyerte Győrben.
 
A magyar csapatból az irányító Győri Mátyás és a bosnyák beálló Vladimir Vranjes hiányzott sérülés miatt.
 
Az első félidőben mindkét csapat hullámzóan teljesített támadásban és védekezésben egyaránt, így a szünetben igazságos és reális volt a 14-14-es állás. A tatabányaiak jól kezdték a meccset, de 6-4-es vezetésük után a hazaiak egy 7-2-es sorozatot produkáltak. A folytatás a nagyszerűen küzdő vendégeknek sikerült jobban, és Jakov Vrankovic, illetve Milos Vujovic góljaival fordítottak (14-12), az utolsó két találatot azonban a Hannover szerezte.
 
A második felvonás hasonlóan zajlott, majd az 52. percben a hazaiak spanyol vezetőedzője, Carlos Ortega - aki 2012 és 2015 között három bajnoki címet, három Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett, és egy Bajnokok Ligája-ezüstérmet nyert a Veszprém csapatával - időt kért, mert a Tatabánya egy 5-1-es széria végén már három találattal vezetett.
 
Az izgalmas hajrá kemény megmozdulásokat hozott, Székely Márton többször is bravúrral védett, de csapattársai labdaeladásait kihasználták a németek és egyenlítettek (26-26), sőt az olimpiai és világbajnok dán Morten Olsen góljával a vezetést is átvette. Az utolsó találat Juhász Ádámé volt, erre a házigazdák már nem tudtak válaszolni, így a vendégek értékes pontot szereztek.
 
A két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel rendelkező Tatabánya március 23-án a listaveztő horvát RK Nexe otthonában folytatja szereplését az EHF Kupa csoportkörében.
 
Férfi EHF Kupa, csoportkör, 4. forduló, B csoport:
TSV Hannover-Burgdorf (német) - Grundfos Tatabánya KC 27-27 (14-14)
a Tatabánya gólszerzői: Vujovic 8, Juhász Á. 6., Vrankovic, Bozovic 4-4, Grigoras 3, Sipos, Nagy B. 1-1
 
később:
 
A csoport: 
Saint-Raphael Var HB (francia) - Balatonfüredi KSE 19.00
 

Videók