Dániában is súlyos vereségbe szaladt bele a Vác

Szilágyi Zoltán csapata ezúttal "csak" 10 góllal kapott ki az Ikasttól.


A Váci NKSE 39-29-re kikapott a dán Herning-Ikast otthonában a női kézilabda Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában, szombaton.


Eredmény, csoportkör, 4. forduló, A csoport: Herning-Ikast HB (dán) - Váci NKSE 39-29 (19-13)
 

A csoportkör mezőnyének legalacsonyabb átlagéletkorú keretével rendelkező magyar csapatból Helembai Fanny, Grosch Vivien, Kuczora Csenge és Triffa Ágnes is hiányzott.

A két héttel ezelőtti, 38-26-os hazai vereség ellenére jól kezdte a dániai meccset a Vác. Bár a Herning-Ikast rendre ellépett két góllal, a vendégeknek az első 18 percben mindig sikerült felzárkózniuk, egyenlíteniük.

Ezt követően azonban már nem volt azonos súlycsoportban a két együttes, a sokkal hatékonyabban védekező és pontosabban támadó házigazdák egy 8-1-es sorozattal tíz perc alatt elhúztak, a szünetben pedig 19-13-ra vezettek.

A Vác a második félidőben sérülés miatt nem számíthatott válogatott irányítójára, Lakatos Ritára, eleinte mégis sikerült öt gólra csökkentenie a hátrányát.

A 42. perctől a vendégcsapat védelme megint nem tudott megálljt parancsolni a dán akcióknak, a Herning-Ikast tetszés szerint növelte előnyét, a váci gólokra rendre három találattal válaszolt. A hajrában némileg csökkentette a különbséget a magyar együttes, ám a súlyos vereséget ezúttal sem kerülhette le.

A mezőny legeredményesebb játékosa a hazaiak norvég balátlövője, Helene Gigstad Fauske volt, aki mind a 14 lövését gólra váltotta. Váci részről Szabó Laura kilenc alkalommal talált be.

A két győzelemmel és egy döntetlennel álló Siófok KC vasárnap a román Dunarea Braila csapatát fogadja az El csoportkörében, az egy győzelemmel és immár három vereséggel álló váciak pedig jövő vasárnap a Paris 92 vendégei lesznek.

Borítókép: Facebook.com/ Váci NKSE

Videók