Bravúrra készül a Ferencváros

Elek Gábor együttese hazai pályán nyerne a norvég bajnok Vipers ellen.


A női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában az egyik legjobban várt mérkőzés lesz a bajnoki ezüstérmes Ferencváros és a norvég bajnok Vipers Kristiansand között. Elek Gábor együttese eddig 4 mérkőzésen 4 pontot szerzett (oda-vissza verte a Podravka együttesét) és egy győzelemmel nemcsak a továbbjutást szerezné meg, hanem pontokat is vinne magával a középdöntőcsoportba. 

Mi történt eddig az első négy találkozón?

A Ferencváros együttese a BL csoportkör nyitófordulójában súlyos vereséget szenvedett szombati ellenfelétől idegenben, (31-22) majd a Metz együttesét sem sikerült megvernie hazai pályán (34-28) a zöld-fehéreknek. A harmadik körben végre megszületett az első győzelem. Gátszakító sikert aratott Elek Gábor együttese a Podravka ellen, majd múlt héten, ha nehezebben is a vártnál, de nyerni tudott idegenben is ellenük.

Egymás ellen mi történt?

A Ferencváros együttese már tavaly is egy csoportba került a később Final Fourig jutó norvég csapattal, akkor hazai pályán Kovacsics Anikó utolsó másodpercekben szerzett góljával nyert a Fradi, míg Kristiansandban a norvég együttes 35-27-re tudott nyerni.
Kovacsics Anikó labdaszerzésére és elfutására sokáig fognak még emlékezni a szurkolók.
Forrás: Youtube.com 

Esélyek

A Ferencváros csapata hazai pályán mindenkire veszélyes, a két átlövő az elmúlt években igencsak meghatározó tagja a zöld-fehéreknek. Háfra Noémi illetve Klujber Katrin játéka Kim Rasmussent is meggyőzte, olyannyira, hogy bekerültek a bő keretbe a november végén kezdődő világbajnokságon.
A zöld-fehérek jobbátlövőjét, Klujbert október hónap legjobbjának választották, míg Háfra az elmúlt években rengeteget fejlődött, amire már nemzetközi szinten is felfigyeltek. Az Európai Kézilabda Szövetség megkérdezte arról, miben reménykedik csapatával ebben a szezonban, és elmondta, hogy nagyon szeretne végre már részt venni a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében. Háfra kiválóan játszik eddig a BL-ben, nagyon izgatott az idei szezont illetően.
Forrás: EHF Champions League

A norvég bajnok Vipersnek sok hiányzója lesz a mai találkozón is, többek között a kapus Katrine Lunde, aki még májusban, a Final Four-on sérült meg. A csapat legnagyobb sztárja a korábban Győrben játszó Heidi Löke viszont ott lesz a viperák keretében. A norvég csapat játékában, akárcsak a legtöbb északi stílusú játékban dominál a lerohanás, és a sok futás. Amennyiben a Ferencváros ehhez megtalálja az ellenszert, már egy szoros mérkőzésre lehet kilátás. Felszabadultságot jelenthet, hogy azzal a tudattal lépnek pályára a fradista lányok, hogy továbbjutottak a középdöntőbe,miután a tegnapi nap folyamán, a Podravka hazai pályán hét góllal kikapott a Metz együttesétől.
 

Összességében elmondhatjuk, hogy egy komoly rangadóra van kilátás, ahol a tét nem kisebb, minthogy a Ferencváros illetve a Vipers hány pontot visz magával a középdöntőbe.

Borítókép: Fradi.hu

 

 

Videók