Bravúr kell az FTC-től a visszavágón

Nem dőlt el semmi a férfi kézilabda Európa-kupa elődöntőjének első mérkőzésén az FTC és az Olympiakosz között


A magyar csapat keretéből Lékai Máté, Prainer Viktor, Füzi Dániel, Ónodi-Jánoskúti Máté és Csörgő Kristóf hiányzott. Ennek ellenére jól kezdett az FTC, a védekezésén látszott a felkészültség, a visszarendeződése is megfelelő volt, Győri Kristóf pedig remekelt a kapuban. Egyik csapat sem erőltette a gyors játékot, és bár a Ferencváros 5-3-ra és 8-5-re is ellépett, az Olympiakosz rendre vissza tudott zárkózni.

A szünetben két találat volt a különbség, majd a második félidőben is kiegyenlített játék zajlott a pályán, és nagyjából egyenlő volt a hibák száma is. A hatodik percben 3-2-nél vezettek a görögök, ezt követően az 53. percben tudtak ismét előnybe kerülni egy 4-0-s sorozatuk végén. Az FTC gyorsan fordított és a legvégén a kétgólos győzelemre is volt esélye, de ismét jöttek a hibák, melyeket kihasználva az Olympiakosz egyenlített.

Így a Ferencváros házigazdaként 28-28-as döntetlent játszott a görög Olympiakosz csapatával a férfi kézilabda Európa-kupa elődöntőjének első mérkőzésén. A visszavágót egy hét múlva rendezik.

Az olimpiai kvótás magyar válogatott jobbszélsője, Imre Bence hét gólt szerzett, négyen pedig négy találattal zártak az FTC-ben. Győri Kristóf tíz, Borbély Ádám két lövést védett. A túloldalon Szavvasz Szavvasz nyolc, Miha Kavcic hét alkalommal talált be, Panagiotisz Papantonopulosznak 11 védése volt. 

Férfi kézilabda Európa-kupa, elődöntő, első mérkőzés: FTC-Green Collect - Olympiakosz SFP (görög) 28-28 (13-11)

lövések/gólok: 47/28, illetve 45/28
gólok hétméteresből: 2/1, illetve 2/2
kiállítások: 2, illetve 6 perc

 

(Fotó: MTI/Purger Tamás)

Videók