Beharangozó: Orlen Wisla Plock - Telekom Veszprém

A Machineseeker EHF Bajnokok Ligája 2023/24-as szezonjának tizedik mérkőzésén az Orlen Wisla Plock otthonában lépünk pályára. A találkozót a Sport 1 élőben közvetíti.


A handballveszprem.hu írását változtatás nélkül közöljük.

Októberi meccsünk óta nyolc mérkőzést játszott le Xavi Sabaté együttese. A Lengyel bajnokságban mind a négy összecsapását megnyerte, így továbbra is veretlen a Plock.

Jelenleg csak rosszabb gólkülönbségének köszönhetően áll a tabellán a Kielce mögött a második helyen. A Bajnokok Ligájában pedig megszerezték első pontjaikat miután oda-vissza legyőzték a Celjét. A Barcától viszont mind a két találkozón vereséget szenvedtek, így jelenleg a 7. pozíciót foglalják el. Azonban csak két ponttal vannak lemaradva a már továbbjutást érő helyen álló Porto mögött.

Csapatunk a barcelonai bravúr után hazai pályán vereséget szenvedett Carlos Ortega együttesétől, aminek köszönhetően a spanyoloknak sikerült meglépniük tőlünk két ponttal. A K&H Ligában pedig legutóbb a Fejér-B.Á.L. Veszprém ellen arattunk magabiztos győzelmet, amivel továbbra is vezetjük a magyar bajnokságot.

Idén egyszer már játszottunk Xavi Sabaté együttese ellen, a csoportkör veszprémi meccsén hétgólos sikert értünk el, míg a 2022/23-as szezonban kétszer találkoztunk az Orlen Wisla Plockkal. Itthon 32-22-re, Lengyelországban pedig 30-26-ra nyertünk.

Távozók: Krzysztof Komarzewski (AEK Athens), David Fernandez (FC Porto), Ignacio Biosca (Telekom Veszprém), Sergei Mark Kosorotov (Telekom Veszprém), Krystian Witkowski (BM Benidorm)

Érkezők: Mirko Alilovic (OTP Bank-Pick Szeged), Miha Zarabec (THW Kiel), Kiryl Samoila (SKA Minsk)

A csütörtöki mérkőzésen svéd játékvezetők fújják a sípot, Mirza Kurtagic és Mattias Wetterwik személyében.

2023. december 7. | 20:45 | Bajnokok Ligája 10. forduló | Orlen Wisla Plock – Telekom Veszprém | Orlen Aréna

Borítókép: handballveszprem.hu

Videók