Bajnokok Ligája: a Veszprém a Kielt kapta az elődöntőben

A Kiel együttesével mérkőzik a Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében - derült ki a kölni sorsoláson.


A legrangosabb európai kupasorozat négyes döntőjében először szereplő veszprémi együttes az előző kiírásban már a csoportkörben találkozott a német sztárcsapattal.

A magyar bajnok 2012 októberében, hazai környezetben 31-30-ra győzött, majd tavaly februárban, idegenben 32-21-es vereséget szenvedett. A két csapat később a negyeddöntőben is összekerült egymással, a Kiel mindkét összecsapáson egy góllal, hazai pályán 32-31-re, majd a Veszprém Arénában 29-28-ra nyert.

Nagy László, a veszprémiek csapatkapitánya néhány perccel a sorsolás után Twitter-oldalán ennyit írt, "a tavalyi tüske még bennem van", majd később a klub honlapján hosszabban is nyilatkozott:

"Elkerültük a szerintem legnehezebb és a legkönnyebb ellenfelet. Játékerőben a Barcelona és a Flensburg között van a Kiel, amely nagyon komoly erejű csapat. Elég, ha csak a tavalyi negyeddöntőre gondolunk. Várhatóan ismét hatalmas csatát fogunk vívni, amit szeretnénk megnyerni, hogy a döntőbe jutással újabb történelmi tettet hajtsunk végre."

Antonio Carlos Ortega vezetőedző elmondta, előzetesen a Barcelonát tartották a legnehezebb ellenfélnek, de közvetlenül a katalánok után a Kiel következett. Hozzátette: egy kicsit kedvezőtlen, hogy a második meccset játssza majd a négyes döntőben a csapat, így ugyanis kevesebb idő marad a regenerálódásra.

Hajnal Csaba, a veszprémi klub ügyvezetője az EHF TV-nek úgy nyilatkozott, hogy a Kiel mindig veszélyes csapat, ráadásul hazai pályán, német közönség előtt játszik.
Arra a kérdésre, hogy jó-e a sorsolás, úgy reagált: nincs nagy különbség a három csapat között, nem lehet azt mondani, hogy ez vagy az az ellenfél kedvezőbb. Később a riporter unszolására elismerte, annak azért örül, hogy nem a Barcelonával sorsolták össze a Veszprémet.

A kieliek képviseletében Sabine Holdorf-Schust arról beszélt, hogy megfiatalított csapatuktól nem várták a négyes döntőbe kerülést, így nem is ők számítanak esélyesnek. A sorsolást abból a szempontból kedvezőnek nevezte, hogy nem német csapattal mérkőznek az elődöntőben. A Kiel korábban háromszor, 2007-ben, 2010-ben, 2012-ben megnyerte a BL-t.

A Bajnokok Ligájában a Final Fourt május 31-én és június 1-jén rendezik Kölnben.

KÉZILABDA
Férfi Bajnokok Ligája, négyes döntő: 
Barcelona (spanyol)-Flensburg-Handewitt (német)
MKB-MVM Veszprém - THW Kiel (német)

 

Videók