Az olimpiai bajnok ellen készül a világbajnokságra a magyar női kézilabda-válogatott

A csoportellenfelek felkészülési mérkőzéseinek nagy részét élőben adja a sport tv.


A Sporttv írását változtatás nélkül közöljük. 

Hétvégén a magyar női kézilabda-válogatott kétszer is megmérkőzik Franciaországgal a spanyolországi világbajnokságra való felkészülés jegyében. A Sport TV mindkét találkozót élőben közvetíti, ahogyan két csoportellenfelünk felkészülés tornáját is.

December elsején kezdődik Spanyolországban a női kézilabda világbajnokság, ahol természetesen ott lesz a magyar válogatott is. A tornára való felkészülés jegyében nemzeti csapatunk a lehető legerősebb ellenféllel mérkőzik meg, ráadásul kétszer. Golovin Vlagyimir csapata az olimpiai bajnok franciákkal találkozik Párizsban november 26-án, pénteken és november 28-án, vasárnap. A Sport1-en élőben meg lehet majd nézni mindkét mérkőzést.

Ugyan ezek még nem tétmérkőzések, de ilyen kevéssel a világesemény előtt kiváló erőfelmérő egy világklasszisokból álló csapat ellen játszani. A mieink is a világelithez tartoznak természetesen, hetedikek lettek Tokióban, és kimondott cél, hogy a vb-n majd a legjobb nyolc között végezzenek. Ennek eléréséhez pedig biztosan jól kell szerepelni például Németország, Dánia és Dél-Korea ellen majd a vb-n. Ehhez remek bemelegítés a franciák ellen készülni, hiszen ahogyan a szövetségi kapitány is mondta: az elithez való felzárkózáshoz ilyen csapatok ellen kell játszani.

A mieink november 22-e óta dolgoznak együtt, Tomori Zsuzsa bejelentette, hogy kihagyja a világbajnokságot, ő nem utazik a kerettel, de a BL-ben kiválóan szereplő FTC-ből öten, Győrből hárman utaznak el Spanyolországba. A teljes keret az MKSZ honlapján megtalálható.

A felkészülési mérkőzések menetrendje:

Franciaország – Magyarország: november 26., péntek 20:45, Sport1 (élő); kommentátor: Petur András

Franciaország – Magyarország: november 28., vasárnap 16:45, Sport1 (élő); kommentátor: Méhes Gábor

A Sport TV ezen kívül további felkészülési mérkőzéseket is képernyőre tűz, amelyeken pályára lépnek a magyar válogatott csoportellenfelei is, így Németország vagy Szlovákia legjobbjai.

Lengyelország – Németország: november 26., péntek 19:00, Sport1 (élő)

Spanyolország – Szlovákia: november 26., péntek 23:00, Sport1

Németország – Szlovákia: november 27., szombat 16:00, Sport2 (élő)

Spanyolország – Lengyelország: november 27., szombat 18:00, Sport2 (élő)

Szlovákia – Lengyelország: november 28., vasárnap 10:45, Sport1 (élő)

Spanyolország – Németország: november 28., vasárnap 12:45, Sport1 (élő)

Borítókép: Facebook.com/ MKSZ
Forrás: Sporttv.hu 

Videók