Az egyik legsúlyosabb büntetést kapta szövetségi kapitányunk

Kim Rasmussen a románok elleni meccs után kelt ki magából.


A december 6-án lejátszott Románia ellen 28-27-re elveszített találkozó után szövetségi kapitányunk, a sajtótájékoztatón éles és hangos kritikával illette a játékvezetést.


A december 10-én tartott ülésen a Nemzetközi Kézilabda Szövetség úgy döntött, hogy a magyar női kézilabda válogatott szövetségi kapitányát Kim Rasmussent felfüggeszti, aki ennek értelmében sem hazai sem nemzetközi szinten nem végezhet semmilyen edzői tevékenységet. 

 


Kim Rasmussen szövetségi kapitány a sajtótájékoztatón kikelt magából.
Fotó: IHF.com

Az IHF végrehajtó bizottsága határozata szerint, Rasmussen a mérkőzést követő sajtótájékoztatón "sportszerűtlen viselkedést tanúsított, és oda nem illő kifejezéseket használt", ezért a Nemzetközi Kézilabda Szövetség szabályzata alapján a szövetségi kapitányt mindennemű edzői tevékenység alól azonnali hatállyal felfüggeszti.

A Végrehajtó Bizottság határozatát a 17-es és 32-es cikkelyek alapján hozták meg, továbbá arról is döntöttek, hogy az esetről beszámolnak az IHF etikai bizottságának, további lépések megtétele végett, amennyiben ezek szükségesek. 

A világbajnokság után a Magyar Kézilabda Szövetség meghallgatta a dán szövetségi kapitányt, az erről szóló (dec. 13-i) írást, változtatás nélkül közöljük az MKSZ honlapjáról.

 
"A Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége pénteken meghallgatta Kim Rasmussen szövetségi kapitány szóbeli beszámolóját a női világbajnokságról. A szakvezető a közeljövőben elkészíti írásos beszámolóját, az MKSZ ezt követően szavaz a szakmai anyagról és dönt a magyar válogatott olimpiai selejtezőre való felkészüléséről. Az olimpiai selejtezőn való szereplést és felkészülést befolyásolhatja, hogy a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) fegyelmi eljárás alá vonta Kim Rasmussent a Magyarország-Románia vb-csoportmérkőzést követően tett nyilatkozata miatt, az ezzel kapcsolatos határozatot viszont csak a későbbiekben hozza meg az IHF."

 

A magyar női kézilabda válogatottunk a 14. helyen végzett a Japánban rendezett női kézilabda világbajnokságon, ennek ellenére így is ott van az olimpiai kvalifikációs tornán, miután a tavalyi Európa-bajnokságon a hetedik helyezést érte el. 

Borítókép:  Lukasz Laskowski/PressFocus/MB Media/Getty Images

Sport365.hu - Rasmussen: Úgy éreztem, ez személyes támadás

A december 6-án lejátszott Románia ellen 28-27-re elveszített találkozó után a női kézilabda-válogatottunk szövetségi kapitánya a sajtótájékoztatón éles és hangos kritikával illette a játékvezetést. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a december 10-én tartott ülésen a Nemzetközi Kézilabda Szövetség úgy döntött, hogy a magyar női kézilabda válogatott szövetségi kapitányát Kim Rasmussent felfüggeszti, aki ennek értelmében sem hazai sem nemzetközi szinten nem végezhet semmilyen edzői tevékenységet.

Sport365.hu - Fegyelmi eljárás indul Kim Rasmussen ellen

Forrás: IHF.info

Videók