A Veszprém másodedzője szerint történelmi győzelmet arattak

A Telekom Veszprém kézilabdacsapata fennállása során először győzte le idegenben a 11-szeres Bajnokok Ligája-győztes Barcelonát.


A Veszprém 41-36-ra nyert a Barcelona otthonában a BL csoportkörének hatodik fordulójában, ráadásul a katalánok korábban mindössze egyszer - a német THW Kieltől - kaptak 41 gólt a sorozatban.

"Próbáltuk lassítani őket, minél lassabb támadásokat vezetni. Majd utána, amikor ők cserélgették a pozíciókat, onnantól mi kezdtünk el futni. Ez volt az a pont, ahol kezdtük átvenni az irányítást, innentől mi diktáltuk azt, hogy hogyan szeretnénk kézilabdázni" - mondta a mérkőzést követően a Kossuth Rádiónak Gulyás Péter, aki azt is kiemelte, milyen fontos szerepet játszottak a magyar szurkolók ebben a sikerben.

"Győztünk Barcelonában egy olyan mérkőzésen, ami a klub életében nagyon nagy, történelmi dolog. A szurkolók is, akik kijöttek 250-300-an, olyan hangulatot teremtettek, amit Európa elitjében nagyon kevesen tudnak megtenni. Köszönet nekik, hogy idáig elutaztak értünk, ma azt lehet mondani, hogy hazai pályán játszottunk, de idézőjelbe téve ez csak egy győzelem" - hangsúlyozta a magyar szakember. Hozzátette, még négy mérkőzése van az együttesnek a téli szünetig, és ezeken is győztesen szeretnék elhagyni a pályát.

Gulyás azt is elárulta, hogy ez a siker fontos állomás volt számukra, mivel pontot vesztettek a dán GOG együttese ellen, így viszont még mindig versenyben vannak a csoportelsőségért.

Az öt győzelemmel és egy vereséggel álló Veszprém a következő fordulóban, november 15-én a szlovén RK Celje PL vendége lesz.

Borítókép: MTI/Bodnár Boglárka

Videók