A Veszprém legyőzte a Montpellier-t

A két csapat 17. alkalommal találkozott egymással a BL-ben, a Veszprémnek öt vereség mellett ez volt a 12. sikere.


A Veszprém házigazdaként 33-31-re legyőzte a francia Montpellier HB csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában, csütörtökön.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, B csoport:
Telekom Veszprém-Montpellier HB (francia) 33-31 (13-15)

A hazaiaktól Bjarki Már Elísson, a vendégek keretéből Yannis Lenne és Diego Simonet hiányzott. Momir Ilic veszprémi vezetőedzőnek már a kilencedik percben időt kellett kérnie, mert bár csapata az első körben bravúros győzelmet aratott a címvédő német Magdeburg otthonában, a Montpellier remekül felkészült annak a meccsnek a felvétele segítségével, és jobban kezdett (4-7). Az időkérést követően gyorsan egyenlítettek a hazaiak, majd a 19. percben - a meccs során először - vezettek. Erre azonban egy 5-0-s sorozattal válaszolt a jobban védekező, kétszeres BL-győztes Montpellier, amely 15-13-as előnyben volt a hullámzó első félidő végén. A második felvonást is rendkívül összeszedetten, motiváltan kezdték a franciák, de Ilic megint időt kért, és Ignacio Biosca García védéseivel, illetve Mikita Vajlupov góljaival egyenlített a magyar bajnoki címvédő (22-22), majd másodszor is megszerezte a vezetést. Ekkor már sikerült megfékezni a vendégek lerohanásait, és a Veszprém olyannyira lendületbe került, és cserejátékosainak többsége olyan hasznosan szállt be a játékba, hogy csapatuknak még az is belefért, hogy az utolsó négy gólt a franciák lőtték.

Jehia el-Dera hét, Vajlupov hat találattal, Biosca García négy, Rodrigo Corrales két védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Sebastian Karlsson hatszor talált be, és öten zártak négy góllal. Charles Bolzinger négyszer, Remi Desbonnet hétszer védett. A két csapat 17. alkalommal találkozott egymással a BL-ben, a Veszprémnek öt vereség mellett ez volt a 12. sikere. A csoportjukban két győzelemmel álló bakonyiak egy hét múlva a dán GOG vendégei lesznek a BL-ben.

Korábban:
A csoport: THW Kiel (német) - OTP Bank-Pick Szeged 35-32 (16-15)

Borítókép: MTI/Krizsán Csaba

Videók