Forma-1 / Motorsport

Kettős győzelemmel indította a szezont a M1RA

Nagyszerű eredményekkel indult a M1RA 2020-as szezonja a TCR Eastern Europe-ban, hiszen Dusan Borkovics a szombati időmérős győzelem után vasárnap mindkét futamon sikert aratott.

A szombati időmérőn a lehető legjobban indult a M1RA számára a TCR Eastern Europe-szezon, hiszen Dusan Borkovics a két leggyorsabb körével egyaránt megszerezte volna a győzelmet. Mivel ebben a bajnokságban a versenyzők két legjobb időmérős köre dönt a két futam rajtsorrendjéről, a M1RA pilótája mindkét versenyre megszerezte a pole pozíciót.

A vasárnap délelőtti első futam rajtjánál Borkovics magabiztosan eljött az első helyen, majd folytatta az időmérőn mutatott dominanciáját, egyből elkezdett elszakadni a mezőnytől, kiépítve a megnyugtató előnyt.

Mindez hamar elveszett, miután Kismarty-Lechner Gábor és Szymon Jablonski ütközése után utóbbi autója rossz helyen állt meg a pálya szélén, ezért be kellett küldeni a biztonsági autót.

""

Az újraindítás után a M1RA autója nem hagyott esélyt a helyzet kihasználására: Borkovics 1:30-as köröket futott, míg a közvetlen üldözői is 1:31-eseket. Tíz kör elteltével 4,3 másodperc volt az előny az élen. Ezután az is belefért, hogy Borkovics a futam hajrájában már tartalékoljon az autóval, végül 7,9 másodperces előnnyel végzett az élen, és a leggyorsabb kört is ő futotta meg.

A második futam előtt Dusan Borkovics autója ismét az első rajtkockába állhatott fel, és hasonlóan az elsőhöz, ezúttal is remekül kapta el a rajtot. A TCR Eastern Europe címvédője, Milovan Vesnics követte a M1RA pilótáját a második helyen.

Folyamatosan nőtt az előny az első helyen vele szemben, a végére közel 12 másodperces fórja lett Borkovicsnak, aki így két győzelemmel kezdte M1RA-s pályafutását a TCR Eastern Europe-ben.

A bajnokság az augusztus 21-23-i hétvégén a Slovakia Ringen folytatódik.

Forrás és képek: m1ra.hu