Nemzetközi labdarúgás

Két mérkőzésre eltiltották a botrányt keltő játékost

Mirlind Daku a 85. percben állt be Rej Manaj helyére, Albánia pedig a 95. percben Klaus Gjasula góljával életben tartotta továbbjutási reményeit és döntetlenre mentette a Horvátország elleni találkozót.

Daku a találkozó után Észak-Macedónia és Szerbia ellenes dalok éneklésére sarkallta övéit, ami értelemszerűen nem tetszett az UEFA képviselőinek sem.

A támadó Albánia következő két nemzetközi mérkőzésén viszont nem segítheti csapatát, hiszen tette miatt kétmeccses eltiltást kapott.

Vasárnap az UEFA közleményben tudatta, hogy a csatár nem felelt meg a szervezet alapvető magatartási és illemi alapelveinek.

Mirlind Daku a közösségi médiában reagált az eltiltásra:

„Először is szeretném megköszönni mindenkinek, aki támogatott minket az Eb jobb és rosszabb pillanataiban is.” – kezdte.

„Mint minden futballista, az ilyen pillanatok felfokozott érzelmi állapotot idéznek elő, amit csak azok értenek, akik a pályán vannak. Nehéz leírni az érzést, amit akkor érez az ember, ha pályára léphet az albán válogatottban, ilyen csodálatos szurkolók előtt.” – folytatta Daku.

„A mottónk is ez: szeresd Albániát határok nélkül!” – tette hozzá.

„Úgy gondolom kötelességem elnézést kérni azoktól, akiket megbántottam a pillanat hevében a mérkőzés után.” – fejezte be.

Horvátországot a mérkőzésen mutatott szurkolói magatartások miatt 23.600, az albán szövetséget pedig 19.000 fontra büntette meg a szövetség, utóbbit pirotechnika, dobálás és a pályára való illetéktelen belépés miatt.

(Borítókép: sportbible.com)