EURO2024

Kane nélkül az angolok a Hollandia elleni elődöntőben?

Kép forrása: UEFA

A hollandok 2010 után lehetnek ott egy nagy nemzetközi torna fináléjában, a „sokat szidott” angol válogatott viszont három év után ismét döntőt játszhat

A cél tehát ugyanaz, de merőben más futballal jutott el idáig a két csapat.

Öt éven belül másodszor találkozik egyébként a két együttes, hiszen 2019-ben Hollandia hosszabbítás után 3-1-re diadalmaskodott az angolok ellen a Nemzetek Ligája elődöntőjében.

Így ezúttal sem lepne meg senkit, hogyha ismét a ráadás döntene csak a két együttes között. Az angoloknál esetében az idei kontinenstornán eddig ez visszatérő elem.

Remek este lesz a szerdai, nagy meccs, két nagy nemzet között – történelmi este”

Jósolta Ronald Koeman, a holland szövetségi kapitány, miután csapata 2004 óta az első Eb-elődöntőjébe jutott.

Ő elsősorban az érzelmek oldaláról közelített a találkozóhoz, amikor az esélyekről kérdezték.

„Az egész nemzet számára ez egy különleges pillanat. Kis nemzet vagyunk, és az elődöntőben vagyunk. Angliával szemben. Nagyon büszkék vagyunk, hiszen nagyon sok szenvedés árán, de eljutottunk idáig és nem akarunk itt megállni.”

Hogy mire számíthatunk szerda este Dortmundban, azt Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitány vetítette előre.

„A hollandok nem szoktak beállni a kapujuk elé, ezt eddig is láttuk tőlük. Ronald Koeman tapasztalt edző, így mindenre fel kell készülnünk. Izgalmas meccs lesz sok jó játékossal a pályán. Még egy lépésre van szükségünk ahhoz, amit az előző meccsen mutattunk, és akkor készen állunk majd az elődöntőre.”

A legnagyobb kérdés szerda este az lehet, hogy beigazolódik-e a pletyka, miszerint Harry Kane csak a kispadon kezd majd az angol válogatottban Hollandia ellen.