Magyar foci

Kalmár: "Sokat kell még fejlődnünk, hogy elérjük a profi szintet" – nyilatkozatok

A magyar U19-es válogatott a ma délután legyőzte Izrael korosztályos válogatottját amelynek köszönhetően Mészöly Géza csapata résztvehet a jövő évi, Új-Zélandon megrendezendő U20-as világbajnokságon.

A mieink Kalmár Zsolt és Balogh Norbert találataival győzték le a közel-keletieket, az eseményeket az érintettek értékelték oldalunknak.

"Úgy érzem az első félidőben mi irányítottuk a játékot." – kezdte számunkra értékelését az első gólt szerző, a mérkőzésen a kapitányi karszalagot viselő Kalmár Zsolt. "Próbáltunk rövid passzos játékot játszani, a második félidőben a 70. perc körül elfáradtunk, az előző két mérkőzésen sokat kiadott magából a csapat. Büszke vagyok csapattársaimra, nagyot küzdöttünk. Megérdemelten nyertünk és jutottunk ki a világbajnokságra. Bár a második félidei fáradtság nagyon kijött rajtunk, de jól küzdöttünk. A vb-re hamarosan megkezdődik a felkészülés, sokat kell még fejldőnünk, hogy elérjük a profi szintet."

Varga Szabolcs az egész mérkőzésen fel-alá robotolt a pályán. Hol a veszélyes támadásainkban volt fontos tényező, hol a védekezésben segítette csapattársait, amelynek köszönhetően könnyen mondhatjuk, hogy a mezőny egyik legjobbja volt.

"Nehéz mérkőzésen vagyunk túl." – kezdte mondandóját a Heerenveen támadója. "Az izraeliek is sokat készültek erre a mérkőzésre, persze mi is tudtuk, hogy ezen a mérkőzésen fog eldőlni minden. A mai napon mindent megtettünk, alaposan felkészültünk ellenfelünkből – tudtuk, hogy a szélen lehet őket megverni, ezért sok beadással próbáltuk áttörni őket, ez be is jött számunkra, amelynek köszönhetően megnyertük a mérkőzést. Az előző két találkozó nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Azonban szerintem nem szabad a múlton rágódni, ezt el kellett felejtenünk és úgy érzem ez sikerült is."

A torna egyik meglepetésembere volt csapatunknál a debreceni Balogh Norbert, aki fejesével egészen Új-Zélandig röpítette a csapatot. 

"Küzdenünk kellett, hiszen ez volt az utolsó lehetőségünk céljaink elérésére." – nyilatkozta oldalunknak a győztes gólt szerző csatár. "A mai napon mindenki odatette magát, szívből harcoltunk. A összeállítást is szinte teljesen megváltoztatták, így frissebbek is voltunk. Ez volt az első gólom válogatott mezben, emellett az is elmondhatatlan érzés, hogy az én gólommal jutottunk ki a vb-re. Új-Zélandon csak úgy lehet esélyünk, ha elfelejtjük az előző két mérkőzést és a mai játékunkból indulunk ki."