Nemzetközi labdarúgás

Jordan Pickford szívesen rúgna büntetőt az Európa-bajnokságon

„Elég magabiztos vagyok!” – mondta Jordan Pickford, az angol válogatott első számú kapusa.

Jordan Pickford szombaton meglepő nyilatkozatot tett az angol válogatott sajtótájékoztatóján.

A szezon során az Evertonban és a válogatottban is lábbal többször hibázó hálóőr saját elmondása szerint nyugodt szívvel rúgna büntetőt, ha arra kerül a sor.

„Ha kijelölnek tizenegyest rúgni, simán odaállnék.” – kezdte.

„Az országomért szívesen előlépnék, de ha megnézzük a keretet, a lista végén vagyok.” – tette hozzá Pickford.

Pickford még 2019-ben a dánok ellen büntetőkkel megnyert Nemzetek Ligája bronzmérkőzésen állt oda a mészfoltra és magabiztosan bombázott a kapu oldalába.

„Egyet vállaltam, azt berúgtam. Nagyon nem folytam bele annyira a részletekbe eddig kapusként. Lehet, hogy előttem azok a srácok fognak sorra kerülni, akik a klubcsapataikban is rendszeresen rúgnak.” – vélekedett a kapus.

Többen gyengének titulálták a csoportnyitány előtt a több sebből vérző angol védelmet, Pickford szerint azonban erről szó sincs.

„Mindenki azért van itt, mert jó szezont futott a klubjában, és játszott már a válogatottban. Tudjuk egymás erősségeit, miben vagyunk jók és mire van szüksége a csapatnak.” – folytatta.

„A védekezés a támadóktól kezdődik. Egységben kell dolgoznunk. Ez a kulcs, ahelyett, hogy kiemelnénk a négy védőt és a kapust.” – fejezte be.

Anglia vasárnap a szerbek ellen kezdi meg szereplését az Európa-bajnokságon a C csoportban, ahol később a dán és a szlovén válogatottal csap majd össze.

(Borítókép: Richard Pelham/Getty Images)