Nemzetközi labdarúgás

Joan Laporta szerint a Barcelona erős pénzügyi alapokon áll

Joan Laporta interjút adott, amelyben részletesen megvédte elnöki intézkedésit, így Xavi Hernandez menesztését és Hansi Flick érkezését is. De ami a Barca szurkolóknak talán a legfontosabb, az a klub anyagi helyzete. Hiszen a gránátvörös-kékeknek  várhatóan ismét el kell adniuk játékosokat, mielőtt vásárolhatnának, annak ellenére, hogy Laporta számos költségvetési megszorítást tett. Ezek hatására pedig enyhült az évek óta tartó rossz pénzügyi helyzet, de még mindig van tennivaló.

Laporta kijelentette, hogy a Barcelona sokkal erősebb annál, mint ahogyan a médiában bemutatják őket, ezt pedig az elkövetkező hetekben be is bizonyítják.

„A Barca márka erős. A lehető legrövidebb időn belül megtisztítjuk a klubot, anélkül, hogy kockáztatnánk a tulajdonosi modellt. Megmentettük a klubot a tönkremeneteltől, egy utat tettünk a sivatagon keresztül, és látjuk ennek a végét. Sok erőfeszítés, bátor és merész döntések után büszkén mondhatom, hogy három év után a klub zöld hajtásokat lát."

Egyben megígérte, hogy a pénzügyi intézkedéseknek köszönhetően a Barca nemcsak passzív szemlélő lesz majd az átigazolási időszak megkezdésekor.

(Fotó: facebook/FC Barcelona)