Jégkorong

Jégkorong: 80 millióval csökkenhet a Sapa Fehérvár költségvetési hiánya

– Kardinális kérdés a klub anyagi helyzete, amely az elmúlt szezonban nem volt éppen irigylésre méltó. Történt-e előrelépés ebben a kérdésben?
– Az a hiány, amit tavaly október óta kommunikálok – és sokan már megmosolyognak, hogy milyen komolyan siránkozunk, továbbra is fennáll – mondta id. Ocskay Gábor az albavolanhockey.hu-nak. – Ebben a hónapban eldől, hogy ebből a 90-100 milliós költségvetési lyukból mekkora részt sikerül befoltoznunk. Reményeim szerint, és erre ígéretet is kaptam, ennek a nyolcvan százaléka eltűntethető. Így bizonyos mínusszal, de optimistán indulunk neki a következő szezonnak. Ha minden jól alakul, akkor az idei büdzsé már sokkal kiszámíthatóbb és tervezhetőbb lesz, mint az előző évi volt.

– Milyen feladatok állnak még nyáron a menedzsment előtt?
– Folyamatosan tárgyalunk a régi és a lehetséges új támogatókkal. A menedzsment heti rendszerességgel ülésezik, folyik az emléktorna és az edzőmeccsek szervezése, mind az EBEL, mind az U20-as csapat számára. Kevin Primeau-val is folyamatosan egyeztetünk az esetleges érkezőkről. Örömteli, hogy június 1-ig lesz jég Fehérváron. Ez lehetővé teszi, hogy – főleg az akadémiásoknak – további edzéseket, egyéni képzéseket lehessen tartani. Versenyidőszakban sajnos kevesebb az edzéslehetőség a jégfelület hiánya és a csapatok nagy száma miatt.

– Az elmúlt évben sokszor problémát jelentett, hogy több szurkoló szeretett volna bejutni a csapat mérkőzéseire, mint amennyit a csarnok befogadóképessége elbírt. Ebben az ügyben várhatóak-e pozitív változások?
– Valóban sok szó esik a csarnok befogadóképességének növeléséről. Felmerült ötlet szinten egy teljesen új – jégcsarnok alapú – ötezer férőhelyes aréna építése. Amennyiben ez realizálódna valamikor a jövőben, akkor a mostani pálya maradna a jelenlegi állapotában. A másik – és nagyságrendileg olcsóbb – megoldás a Raktár utcai csarnok bővítése és rekonstrukciója. Gondolok itt például a tető – és oldalszigetelésre, a világítás korszerűsítésre és új eredményjelző beszerelésére. Szóval ötletek, tervek vannak, de az elsődleges napirendi pont most az új edzőpálya megépítése. Ez életbevágóan fontos a további fejlődésünk szempontjából. A "B" pályát az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok állóhelyi része mögé terveztük. Azonban a városnak még meg kell egyeznie a Fevitával, ugyanis övék a terület. Az első tárgyaláson magam is jelen voltam és úgy érzem van remény az egyezségre. A legfontosabb feladat tehát a második jégpálya megépítése. A pályázatot beadtuk, a városvezetés mellettünk áll. Remélem, hogy összefogással a jövő augusztusra elkészülhet az új jégfelület.
Szeretném ezúton is megemlíteni, hogy nagyon sok segítséget kaptunk és kapunk a várostól. Az ő támogatásuk miatt is mondhatom, hogy nagyon jó irányba mennek a dolgok, folyamatosan javulnak a székesfehérvári jégkorongsport feltételei.