Készül az NHL-draftra a magyar jégkorong-válogatott új csillaga

A 18 éves tehetséges csatárt az Észak-Amerikában játszó fiatalok közül a 125. helyre rangsorolták.


Húsz helyet javítva jelenleg a 125. a végleges NHL-draftlistán Papp Kristóf, a Michigan State University jégkorongozója, aki a DIGI Sport műsorában, a Reggeli Startban volt Zelinka Ildikó műsorvezető vendége.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) amatőr választásán, az úgynevezett draft listáján a 18 éves magyar csatár is szerepel. Ez pedig azt jelenti, hogy újra van magyar hokis a draftlistán. A tehetséges jégkorongozót az Észak-Amerikában játszó fiatalok közül a 125. helyre rangsorolták.

A magyar hokis, aki a legjobb egyesült államokbeli junior bajnokságban, a USHL-ben szerepel a Digi Sport műsorában úgy fogalmazott, hogy szerint megvan a reális esélye annak, hogy ledraftolják, azonban egyelőre nem akarja beleélni magát túlzottan.

Gettin my no ceilings 2 on #missdaboys

Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.


Papp jelenleg az egyetemre készül, azonban elárulta, hogy ugyan nagy változás nem fog bekövetkezni a karrierjében, de presztízsértéke lehet csapaton belül, ha kiválasztják őt a drafton.

"Ugyanúgy játszok akkor is. Nem fog nagyon változtatni a karrier utamon, ugyanúgy járók az egyetemre, maximum a csapatomban erősebb helyet fogok tudni kivívni ezáltal."


(Kép: Szűcs Attila/MJSZ)

A felnőtt jégkorong-válogatott legújabb csillaga kilencéves kora óta az Egyesület Államokban nevelkedik, akkor költözött ki családjával Los Angelesbe, most pedig megosztotta tapasztalatait.

"Talán a játék sebessége a legnagyobb különbség, illetve más a gondolkodásmód, jobban összejátszanak. Kint a kicsik nagy pályán kezdik a hokit, itthon pedig keresztbe, talán ez is beleszámít." - Hasonlította össze Papp a kinti jégkorongot az itthonival. "Egészen a felnőttkorig ki vannak hegyezve a csapatjátékra és a taktikára."

Cheers mate @hockeyhungary szép volt fiuk

Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.


Fiatal kora ellenére már a magyar válogatottban is bemutatkozott, három meccsen egy gólt lőtt a februári, notthinghami olimpiai selejtezőtornán.

"Nagyon váratlanul ért, de nagyon jó élmény volt számomra és hálás vagyok, hogy meghívtak a válogatottba. A legnagyobb különbség talán, hogy a jég mérete nagyobb, ezáltal a kintihez képest más a taktika és a sebesség. Illetve a felnőttek között még meg kellett találnom a helyemet."

A játékos azonban gyorsan megtalálta helyét a csapatban, hiszen a stáb már a meccs előtt jelezte, bízik a 18 éves csatárban, aki a harmadik sorból hirtelen a másodikba került a csapatkapitány Nagy Gergő és Sofron István mellé. Románia ellen gólt lőtt, és a meccs egyik legjobb embere volt.


(Kép: Szűcs Attila/MJSZ)

"Az edzőim azt szokták mondani, hogy látom a jeget, merthogy okosan játszom a koronggal és anélkül is. A támadóharmadban meg a védekezőben is tudok segíteni a csapatomnak."  – árulta el az erősségeit a Michigan State University jégkorongozója.

A Digi Sport információi szerint a koronavírust követően elvileg június 27-én kell visszautaznia Pappnak a következő csapatához, a legmagasabb amerikai egyetemi ligában érdekelt Michigan State-hez.

Borítókép: jegkorongszovetseg.hu

Videók